Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει τη γενοκτονία κατά των Αρμενίων με τη διεθνή κοινότητα να σφυρίζει αδιάφορα


Η σημερινή δήλωση του υπουργού Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ισοδυναμεί με προαναγγελία νέας εισβολής σε αρμενικό έδαφος. 

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την γενοκτονία κατά των Αρμενίων με την διεθνή κοινότητα να σφυρίζει αδιάφορα

Τα κύρια σημεία της δήλωσης του σφαγέα:

Τα αζερικά στρατεύματα ενδέχεται να πραγματοποιήσουν περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αρμενίας όπως έκαναν μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2022

Νέες στρατιωτικές θέσεις [στην Αρμενία] για παραλαβή προμηθειών και εξοπλισμού

«Ο Υπουργός τόνισε συγκεκριμένα ότι ο Ανώτατος Διοικητής εκτίμησε ιδιαίτερα τις αποφασιστικές απαντήσεις/μέτρα που έλαβε ο αζερικός στρατός για την αποτροπή προκλήσεων μεγάλης κλίμακας από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας στις 12-14 Σεπτεμβρίου 2022».

«Ο Υπουργός έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για να αυξηθεί η επαγρύπνηση του προσωπικού και να αποτραπεί άμεσα και αποφασιστικά κάθε πρόκληση που μπορεί να διαπράξουν οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις».

«Ο στρατηγός Χασάνοφ έδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση των εργασιών χειμερινής προετοιμασίας για τις μονάδες σύμφωνα με [στρατιωτικά] σχέδια και για την παράδοση των απαραίτητων προμηθειών σε μονάδες που αναπτύσσονται σε ορεινές περιοχές».

«…ο Υπουργός Άμυνας τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης των απαραίτητων μέτρων σε σύντομο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς για την οργάνωση υπηρεσιακών και μάχιμων δραστηριοτήτων των μονάδων μας στις νέες τοποθεσίες [δηλαδή τις νέες θέσεις που καταλαμβάνονται εντός της Αρμενίας]. “

«Ο Υπουργός τόνισε ότι το έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας και διαβίωσης μεταξύ των στρατευμάτων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μάχης και του ηθικού του στρατιωτικού προσωπικού σε υψηλό επίπεδο».

Σχόλια