Συνεχίζονται οι εκτιμήσεις ζημιών στην αγροτική παραγωγή


Τα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος του Οργανισμού, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, για θέματα αποζημιώσεων και ενισχύσεων, επισκέφθηκε κλιμάκιο της διοίκησης της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ)

Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη της ΠΑΚ Θεσσαλίας ζήτησαν από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ να ενημερωθούν για την εξέλιξη και την πορεία των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, όπως η βιομηχανική ντομάτα, τα αμπέλια, ενώ έθεσαν και θέμα των ενστάσεων που εκκρεμούν για το έτος 2021. Παράλληλα, επισήμαναν στον κ. Σπυρόπουλο και το νέο πρόβλημα που υφίσταται με τη φετινή συγκομιδή στο βαμβάκι, όπου παρατηρείται το φαινόμενο του μειωμένου ειδικού βάρους, με αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του, προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη του κλιμακίου, επισημαίνοντας αρχικά για τις ενστάσεις ότι οι περισσότερες είναι στον Νομό Λάρισας, καθώς και ότι ήδη 2-3 κλιμάκια του ΕΛΓΑ εκτιμούν τις ζημιές και η διαδικασία προχωρά σταδιακά. Εφόσον ο ΕΛΓΑ τελειώσει με τις εκτιμήσεις των τελευταίων ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή, τότε θα ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό τα κλιμάκια για τις ενστάσεις, ώστε να περατωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η σχετική διαδικασία. Αναφορικά με τις εκτιμήσεις στη βιομηχανική ντομάτα, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι έγιναν οι σχετικές δηλώσεις των παραγωγών και ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων.
Τέλος, σχετικά με τα προβλήματα στα σταφύλια, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι το τοπικό υποκατάστημα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους αγροτικούς φορείς της περιοχής, ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, με σκοπό την προώθησή τους στο ΥΠΑΑΤ.
Το κλιμάκιο της ΠΑΚ αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο Αθανασιάδη, τον γραμματέα κ. Νίκο Παπαδόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Ντούγκο και κ. Γιάννη Ζαχαράκη, καθώς και το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Κίνησης κ. Βαγγέλη Δημητρακόπουλο.

eleftheria.gr

Σχόλια