Σόλτς στον ΟΗΕ : Οι προσπάθειες Γκουτέρες και Τουρκίας για την εξαγωγή σιτηρών αξίζουν μεγάλο σεβασμό...!


Απευθυνόμενος στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Τρίτη, ο Όλαφ Σολτς
είπε ότι η Γερμανία «υποστηρίζει επίσης την Ουκρανία με την εξαγωγή τροφίμων», προσθέτοντας ότι η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας όσον αφορά το «τεράστιο κόστος» για την οικοδόμηση της χώρας.

Περιγράφοντας τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας ως «ιμπεριαλισμό», συνέχισε λέγοντας: «Η επιστροφή του ιμπεριαλισμού δεν είναι μόνο καταστροφή για την Ευρώπη, είναι επίσης καταστροφή για την παγκόσμια ειρηνική τάξη μας, που είναι η αντίθεση του ιμπεριαλισμού και της νεοαποικιοκρατίας. .»

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του ΟΗΕ και της Τουρκίας που κατέστησαν δυνατές τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία «αξίζουν μεγάλο σεβασμό», σύμφωνα με τον καγκελάριο.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα... 


Those who want there to be no hunger must ensure that Putin’s war does not prevail – this war, which even in countries far away from Russia is leading to rising prices, energy scarcity and famine.

The fact that grain exports have been made possible once again thanks to the mediation efforts of Secretary-General Guterres and Turkey deserves great respect.

Germany is also supporting Ukraine with the export of Food.

And we will stand by Ukraine when it comes to shouldering the enormous costs for rebuilding the Country.


Όσοι θέλουν να μην υπάρχει πείνα πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο πόλεμος του Πούτιν δεν θα επικρατήσει – αυτός ο πόλεμος, ο οποίος ακόμη και σε χώρες μακριά από τη Ρωσία οδηγεί σε αύξηση των τιμών, λειψυδρία και πείνα. 

Το γεγονός ότι οι εξαγωγές σιτηρών κατέστησαν δυνατές για άλλη μια φορά χάρη στις μεσολαβητικές προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα Γκουτέρες και της Τουρκίας αξίζει μεγάλο σεβασμό

Η Γερμανία στηρίζει επίσης την Ουκρανία με την εξαγωγή τροφίμων. 

Και θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας όταν πρόκειται να επωμιστούμε το τεράστιο κόστος για την ανοικοδόμηση της χώρας.

(Ολόκληρη η ομιλία του Όλαφ Σόλτς από την Γερμανική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ΕΔΩ )

Σχόλια