Αναδίπλωση Θάνου Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς


ΣτΕ: Το σκεπτικό της απόφασης δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αναστολές

Φρένο για διατήρηση του επαίσχυντου μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και το 2023 φαίνεται πως έβαλε η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα.

Ο Θάνος Πλεύρης αναγκάστηκε χθες να κάνει ένα βήμα πίσω. Συγκεκριμένα, δήλωσε χθες πως το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας θα επανεξεταστεί μετά την 31η Δεκεμβρίου, οπότε λήγει η παρούσα απόφαση της κυβέρνησης. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο ΕΣΥ πάνω από 100.000 υγειονομικοί και είναι σε αναστολή 2.100, οι μισοί και πλέον εκ των οποίων είναι διοικητικό προσωπικό. «Έχει μειωθεί πολύ το ανεμβολίαστο προσωπικό» είπε, σημειώνοντας πως ξεκινήσαμε με 6.000 ανεμβολίαστους.

«Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας υφίσταται υποχρέωση μιας συνολικής επαναξιολόγησης του μέτρου με τη λήψη υπ’ όψιν των διαρκώς ανανεούμενων επιστημονικών παραδοχών για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και των συνεπειών από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων των εργαζομένων στη λειτουργία των δομών Υγείας» ανέφερε το ΣτΕ.

Σχόλια