Την μεγαλύτερη ανεργία 28,6% η Ελλάδα στους κάτω των 25 & στην 2η θέση με 11,4% μετά την Ισπανία σε όλες τις ηλικίες...


Έκθεση EUROSTAT 97/2022 – 1 September 2022 

 

Γεωγραφικές πληροφορίες Ζώνη του ευρώ (EA19): 

Βέλγιο, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Φινλανδία. Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ27): Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία , Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία και Σουηδία. 

Μέθοδοι και ορισμοί 

Η Eurostat δημοσιεύει εναρμονισμένα ποσοστά ανεργίας για μεμονωμένα κράτη μέλη της ΕΕ, τη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ. Αυτά τα ποσοστά ανεργίας βασίζονται στον ορισμό που προτείνει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Η μέτρηση βασίζεται σε μια εναρμονισμένη πηγή δεδομένων, την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (LFS). Με βάση τον ορισμό της ΔΟΕ, η Eurostat ορίζει τους ανέργους ως άτομα ηλικίας 15 έως 74 ετών που: - είναι χωρίς δουλειά - είναι διαθέσιμοι για έναρξη εργασίας εντός των επόμενων δύο εβδομάδων - και αναζήτησαν ενεργά εργασία κάποια στιγμή τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Το ποσοστό ανεργίας είναι ο αριθμός των ανέργων ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού. 

Οι σειρές που δημοσιεύτηκαν πριν από τις 31 Μαρτίου 2022 έχουν προσαρμοστεί εποχικά χρησιμοποιώντας τους εποχικούς παράγοντες που εκτιμήθηκαν για την περίοδο έως τον Δεκέμβριο του 2019 συμπεριλαμβανομένου. Οι σειρές που δημοσιεύθηκαν στις 31 Μαρτίου 2022 προσαρμόζονται εποχικά με χρήση εποχιακών μοντέλων που υπολογίζονται για την περίοδο έως τον Δεκέμβριο του 2021 συμπεριλαμβανομένου. 

Το εργατικό δυναμικό είναι ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων συν τους ανέργους. Σε αυτό το δελτίο τύπου τα ποσοστά ανεργίας βασίζονται σε δεδομένα απασχόλησης και ανεργίας που καλύπτουν άτομα ηλικίας 15 έως 74 ετών. Το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών που είναι άνεργοι ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού της ίδιας ηλικίας.

 Ποσοστά ανεργίας σε Ε.Ε & Ευρωζώνη

 Η Ελλάδα τον Ιουλ. 2022 με 11.4% έχει το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μετά την Ισπανία του 12,6 %


Ποσοστά ανεργίας κάτω των 25 ετών σε Ε.Ε & Ευρωζώνη

1η η Ελλάδα με ποσοστό 28,6 % με 2η την Ισπανία με 26,9 %

 

Δείτε και το σχετικό τουίτ της Ε.Ε ...

 

Ποσοστά ανεργίας ανά φύλλο σε Ε.Ε & Ευρωζώνη

Στην 2η θέση η χώρας μας πίσω από την Ισπανία με 9.5 και 13,8 % για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα


 

Σχόλια