Η Νότια Κορέα έτοιμη να "κυνηγήσει" τον Κιμ Γιόνγκ Ουν..με stealth drones


Η Νότια Κορέα εργάζεται για την κατασκευή stealth drone για να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη

Ο Οργανισμός Αμυντικής Ανάπτυξης της Νότιας Κορέας (Agency for Defense Development) επέλεξε επίσης την εταιρεία για αυτό. Η Korean Air είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη μιας μοίρας drones πολλαπλών ρόλων για την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας. Η Korean Air είναι μια σχεδόν κρατική αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας. Το νέο drone θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία stealth, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος. Αυτό το drone αναπτύσσεται ειδικά για να σταματήσει την αυξανόμενη επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας. Η Νότια Κορέα πραγματοποίησε πρόσφατα την παρθενική πτήση του μαχητικού αεροσκάφους της KF-21 Boramae. Περιγράφηκε ως ένα κβαντικό άλμα για την αμυντική βιομηχανία της Νότιας Κορέας. 

 Το stealth drone της Νότιας Κορέας θα πετά με μαχητικά αεροσκάφη

Μετά την υποβολή της συμφωνίας στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, η Korean Air δημοσίευσε επίσης μια δήλωση που περιγράφει το φουτουριστικό drone της. Η Korean Air είπε ότι θα αναπτύξει ένα σύστημα που θα επιτρέπει σε τρία έως τέσσερα drones να υποστηρίζουν και να συνοδεύουν ταυτόχρονα ένα μαχητικό. Όχι μόνο αυτό, αυτά τα drones θα μπορούν να εκτελούν τις δικές τους αποστολές, όπως αναγνώριση, ηλεκτρονικό πόλεμο, επιχειρήσεις κρούσης ακριβείας. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας. Έτσι τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας θα μπορούν να επιτεθούν βαθιά σε εχθρικό έδαφος. 

Η Νότια Κορέα πέρασε ένα χρόνο δουλεύοντας σε stealth drones


 

Ο βασικός σχεδιασμός αυτού του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος έχει ήδη υλοποιηθεί. Οι εργασίες για αυτό ξεκίνησαν μόλις πέρυσι. Τώρα η Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Korean Air για τον λεπτομερή σχεδιασμό. Η Korean Air σχεδιάζει και κατασκευάζει drones και πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις για περισσότερο από μια δεκαετία. Η Korean Air εργάζεται επίσης για την τεχνολογία stealth αεροσκαφών εδώ και πολύ καιρό. Με βάση τα πιο πάνω, η Νότια Κορέα έχει την πεποίθηση ότι η Korean Air θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της. Ο Οργανισμός Αμυντικής Ανάπτυξης συνεργάστηκε και στο παρελθόν με την Korean Air στο πρόγραμμα stealth UAV από το 2019 έως το 2021.

Το stealth drone είναι εμπνευσμένο από τον Αυστραλό Loyal Wingman

Λέγεται ότι αυτό το πρόγραμμα της Νότιας Κορέας είναι εμπνευσμένο από το Πρόγραμμα Loyal Wingman της Αυστραλίας. Μέσω του προγράμματος Loyal Wingman, η Boeing Defense Australia και η Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός θανατηφόρου drone. Σε αυτή τη βάση, κατασκευάστηκε επίσης ένα αυτόνομο drone με το όνομα MQ-28A "Ghost Bat" με μέγεθος ενός μαχητικού αεροσκάφους. Αυτό το drone έχει επίσης τη δυνατότητα να εκτελεί την αποστολή σε συνδυασμό με άλλα μαχητικά αεροσκάφη. Λόγω του μεγάλου του μεγέθους, το ωφέλιμο φορτίο είναι επίσης πολύ μεγάλο, μπορεί δε να πετάξει οπλισμένο με μεγάλο αριθμό όπλων.

Το KF-21 θα πετά με μαχητικά αεροσκάφη

Το νέο stealth UAV της Νότιας Κορέας μπορεί να λειτουργεί τα μαχητικά αεροσκάφη KF-21 Boramae. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Για να μπορέσουν τέτοια μαχητικά να εκτελούν αποστολές με drones, η Νότια Κορέα θα πρέπει να επενδύσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Παράλληλα, το δικό της μαχητικό  υποβάλλεται και σε άλλες δοκιμές μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης πτήσης.

ΠΗΓΗ

Σχόλια