Ισραηλινά F-35 διείσδυσαν στον ιρανικό εναέριο χώρο αρκετές φορές τους τελευταίους 2 μήνες...σύμφωνα με Αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Elaph


Ισραηλινά μαχητικά F-35 stealth διείσδυσαν στον ιρανικό εναέριο χώρο πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες, ανέφερε το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Elaph
την Τετάρτη, καθώς το Ισραήλ εντείνει τη ρητορική του ενάντια σε μια εκκολαπτόμενη συμφωνία για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων. 

Η μη επαληθευμένη αναφορά του Elaph με έδρα το Λονδίνο, ανέφερε ότι τα αεροσκάφη απέφυγαν επιτυχώς τα ρωσικά και ιρανικά ραντάρ κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Στις «μαζικές» ασκήσεις αναφέρθηκε επίσης ότι συμμετείχαν drones και αεροσκάφη ανεφοδιασμού. 

Σύμφωνα με την Elaph, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίσης μυστικές ασκήσεις πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, προσομοιώνοντας ένα χτύπημα στο Ιράν από τη θάλασσα και τον αέρα και την κατάληψη ιρανικών πολεμικών πλοίων. 

Η Elaph ανέφερε επίσης ότι ισραηλινά υποβρύχια παρακολουθούσαν τα ιρανικά κατασκοπευτικά πλοία Behshad και τη συνοδεία του Jamaran καθώς και το πλοίο Hingham. Τα πλοία βρίσκονταν στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, επιβεβαιώνει την προθυμία της Αμερικής να συμμετάσχει είτε σε επιθετικό χτύπημα είτε σε αμυντική δράση, εάν οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας καταρρεύσουν.

 timesofisrael.com

 

Σχόλια