Η Κίνα αποκαλύπτει υψηλής τεχνολογίας drones ηλεκτρονικού πολέμου


Το κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος FH-95 έχει σχεδιαστεί για να διακόπτει τα δίκτυα υψηλής τεχνολογίας του εχθρού και προσθέτει μια νέα διάσταση στις δυνατότητές του.

Το οπλισμένο drone αναγνώρισης της Κίνας FH-95, πέρασε πρόσφατα ένα τεστ δοκιμών ορόσημο, παρέχοντας μια νέα διάσταση στις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της χώρας. Επικαλούμενη το περιοδικό Unmanned Vehicles με έδρα το Πεκίνο, η έκθεση των Global Times ανέφερε ότι το FH-95, που κατασκευάστηκε από την Aerospace Times Feihong Technology Corporation (ATFTC) υπό την κρατική China Aerospace Science and Technology Corporation, ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα μια επιτυχημένη δοκιμή σε άγνωστη αεροπορική βάση. 

Η Global Times δημοσίευσε περιορισμένες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του FH-95, σημειώνοντας μόνο ότι έχει βάρος απογείωσης ενός τόνου, μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 250 κιλών και έχει 24ωρη διάρκεια πτήσης.

Το FH-95 μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ενός πιο εκτεταμένου σχηματισμού drones, παρέχοντας υποστήριξη ηλεκτρονικού πολέμου σε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σημειώνει το Janes. 

Η πρόοδος στα ηλεκτρονικά του δέκτη προειδοποίησης (RWR) μπορεί να κάνει το FH-95 μια πλατφόρμα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς αυτά τα εξαρτήματα γίνονται μικρότερα και μπορούν να τοποθετηθούν σε ελαφρύτερες πλατφόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σε αποστολές συλλογής πληροφοριών (SIGINT). Τέλος, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, σε περίπτωση που τα τελευταία καταστραφούν, πλαστογραφηθούν ή καταστραφούν εντελώς.

asiatimes.com

Σχόλια