Ουγγαρία και Τουρκία συζητούν διμερή αμυντική συνεργασία για παραγωγή τεθωρακισμένων & drones


Ο László Palkovic, υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Ουγγαρίας, δήλωσε ότι η Ουγγαρία αποφάσισε να κατασκευάσει στρατιωτικό υλικό στο εσωτερικό, με τη συμμετοχή ξένων εταίρων, ανέφερε την Τρίτη το "About Hungary". 

Ο Ούγγρος υπουργός Πάλκοβιτς είχε συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μουσταφά Βαράνκ, για να συζητήσουν τη διμερή αμυντική συνεργασία, στην Άγκυρα, ανέφερε το "About Hungary". 

Ο Πάλκοβιτς αποκάλυψε ότι η χώρα του είχε αποφασίσει να κατασκευάζει στρατιωτικό υλικό στο εσωτερικό με τη με τη συμμετοχή ξένων τεχνολογικών εταίρων. Η παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης θα είναι ένα από τα μεγάλα μελλοντικά έργα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, πρόσθεσε ο Palkovics. «Συζητήσαμε τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με αυτό το έργο στις συνομιλίες μας τη Δευτέρα», είπε ο Πάλκοβιτς. 

Ο υπουργός είπε ότι η Ουγγαρία επιθυμεί να διευρύνει τη διμερή αμυντική συνεργασία στην κατασκευή drones και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, καθώς και τεθωρακισμένων και των όπλων τους. Η Τουρκία είναι ηγέτης στην παραγωγή αυτού του είδους εξοπλισμού, σημείωσε ο Palkovics. «Σύμφωνα με τα σχέδια, η παραγωγή θα ξεκινήσει ως μέρος μιας κοινοπραξίας στο Kaposvár», είπε. 

Ο Palkovics υποστήριξε επίσης ότι η Ουγγαρία επεδίωξε την κατασκευή συστημάτων ηλιακών πάνελ και άλλων εξαρτημάτων που θα συμπληρώνουν το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. «Θα θέλαμε να πείσουμε τις τουρκικές εταιρείες να παράγουν τέτοια εξαρτήματα και ηλιακά πάνελ στην Ουγγαρία», είπε ο υπουργός.

Σχόλια