Σμήνη drones (swarm drones) στην υπηρεσία του Ινδικού Στρατού...


Συστήματα
swarm drones (σμήνη drones) έχουν αναπτυχθεί και παραδοθεί από δύο ινδικές νεοφυείς επιχειρήσεις, για να ανταποκριθούν σε μια βασική στρατιωτική απαίτηση και να κρατήσουν τους στρατιώτες μακριά από τον κίνδυνο 

Οι μηχανοκίνητες δυνάμεις του Ινδικού Στρατού εισάγουν συστήματα swarm drones ικανά να εκτελούν επιθετικές αποστολές σε εχθρικό έδαφος, με δεκάδες drone που επιχειρούν σε σχηματισμούς για τον εντοπισμό και το χτύπημα στόχων. 

Η αντιμετώπιση των κινεζικών δυνατοτήτων πρόκειται να έρθει για έγκριση από το υπουργείο Άμυνας, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα. Τα σμήνη drone είναι πολλαπλασιαστής δύναμης για τους διοικητές, καθώς τα συστήματα θα επιτρέπουν καλύτερη επιτήρηση, θα υποστηρίζουν τη στενή αναγνώριση περιοχών ενδιαφέροντος και εάν απαιτείται, θα εμπλέκουν μια σειρά στόχων, συμπεριλαμβανομένου του εχθρικού πυροβολικού, εξοπλισμού αεράμυνας, κέντρων διοίκησης και ελέγχου, τανκς, οχήματα μάχης πεζικού και θέσεις πυρομαχικών και καυσίμων, είπε ένας από τους αξιωματούχους ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Μια ομάδα drones που θα λειτουργεί παράλληλα με τις δυνάμεις εδάφους, θα παρέχει σημαντική ικανότητα για επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις και θα ενισχύει το μαχητικό δυναμικό του στρατού», είπε. 

Οι μηχανοκίνητες δυνάμεις έχουν εξοπλιστεί με συστήματα υψηλής τεχνολογίας drone, που παρέχει αποφασιστικά αποτελέσματα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και πρόσφατες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και του συνεχιζόμενου πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. 

Η απόκτηση της ικανότητας swarm drones αντανακλά την αυξημένη εστίαση του στρατού στις αναδυόμενες και ανατρεπτικές τεχνολογίες, για να μετατραπεί από δύναμη έντασης ανθρώπινου δυναμικού σε μια δύναμη με δυνατότητα τεχνολογίας, δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος που μίλησε επίσης υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

Οι αλγόριθμοι που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στα drones να κατανέμουν τις εργασίες μέσα στο σμήνος, να πλοηγούνται ομαλά στην περιοχή στόχου, να πραγματοποιούν αναζήτηση, να αναγνωρίζουν και να χτυπούν τους στόχους ή να μεταδίδουν δεδομένα στο σταθμό ελέγχου για εμπλοκή με το όπλο της επιλογής...

Το ελαφρύ τανκ είναι μια άλλη βασική βελτίωση δυνατοτήτων που επιδιώκει ο στρατός, δεδομένου ότι η αυξημένη απειλή παραμένει κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Ινδίας με την Κίνα και σύντομα θα ζητήσει την έγκριση της κυβέρνησης για την εγχώρια ανάπτυξη του τανκ, είπε ένας τρίτος αξιωματούχος

Για το 2022-23, η Ινδία έχει δεσμεύσει το 68% του προϋπολογισμού για την αγορά όπλων και συστημάτων τοπικής παραγωγής, εκτός από το 25% του προϋπολογισμού για την αμυντική έρευνα και ανάπτυξη (R&D) για ιδιωτική βιομηχανία & πανεπιστήμια. Ενώ το υπουργείο Άμυνας είχε δεσμεύσει το 64% του προϋπολογισμού εξοπλισμών από την εγχώρια βιομηχανία το 2021-22, μπόρεσε να «ξεπεράσει αυτόν τον στόχο» και οι τοπικές στρατιωτικές αγορές αντιστοιχούσαν στο 65,5% του προϋπολογισμού. 

hindustantimes.com

Σχόλια