Η Τουρκία επιτέθηκε με drone σε σχολείο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Β. Συρία-4 νεκρά κορίτσια & 11 τραυματισμένα


Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) σε ανακοίνωσή της, καταδίκασε την επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία που άφησε πίσω της τέσσερα παιδιά νεκρά και άλλα 11 τραυματίες
, ανέφεραν την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Hawar και το SOHR (Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). 

Οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν ένα κέντρο εκμάθησης που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη στο χωριό Σιμόκε στη Χασάκα, ανέφερε η δήλωση. 

Η AANES είπε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν οδήγησαν σε αύξηση των τουρκικών εισβολών στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιθέσεις επιβεβαίωσαν ότι η Συρία βρίσκεται υπό τουρκική απειλή. «Χθες το βράδυ, το φασιστικό τουρκικό κράτος πραγματοποίησε επίθεση με UAV εναντίον κέντρου εκμάθησης κοριτσιών στο χωριό Shimoke που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 παιδιών και τραυματισμό άλλων 11 μικρών κοριτσιών», ανέφερε η AANES. 

Το σχολείο που δέχτηκε επίθεση βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από μια βάση του Παγκόσμιου Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε η AANES . 

Η κυβέρνηση προέτρεψε τον συνασπισμό και τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της τουρκικής επιθετικότητας. Εννέα άμαχοι αναφέρθηκε επίσης ότι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των τουρκικών βομβαρδισμών την Παρασκευή στην πόλη Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας, αυξάνοντας τον συνολικό ημερήσιο απολογισμό των νεκρών σε 13. 

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν (KNK) με έδρα τις Βρυξέλλες είχε ζητήσει την άμεση εφαρμογή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την κατά κύριο λόγο κουρδική περιοχή στη Συρία.

medyanews.net

Σχόλια