Σε τροχιά παζαριού ο Δήμος Λαρισαίων-Μεγάλο ενδιαφέρον εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα για συμμετοχή


Της Λένας Κισσάβου

Έντονο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στο παζάρι της Λάρισας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά την αναβολή του θεσμού για δύο χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. «Η διαδικασία των αιτήσεων ενοικίασης περιπτέρων βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται μέχρι και σήμερα, διαπιστώνεται πως θα καλυφθούν και οι 800 θέσεις εμπόρων στον χώρο του παζαριού» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, εμφανώς αισιόδοξος για την επανεκκίνηση του θεσμού.
«Η επαναλειτουργία του παζαριού της Λάρισας, του μεγαλύτερου παζαριού της χώρας, έχει ήδη αναζωπυρώσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον και ο Δήμος προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωσή του» τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος και επισήμανε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων οι όροι δημοπράτησης των χώρων που θα καταλάβουν το λούνα παρκ, τρεις ταβέρνες και οι επιχειρήσεις με τους χαλβάδες. Η κατάθεση αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων συμμετοχής εμπόρων στο παζάρι λήγει στις 25 Αυγούστου και μπορούν να κατατεθούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμο Λαρισαίων, «Ο/Η υποψήφιος/-α, μπορεί να υποβάλει αίτηση από την Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κατοχυρώσουν τη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη, θα πρέπει να προκαταβάλουν έως τις 25/08/2022 το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300 ευρώ) για κάθε περίπτερο, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με την αρμόδια Επιτροπή και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 09/09/2022.
Δικαίωμα συμμετοχής στην ετήσια εμποροπανήγυρη έχουν ως πωλητές φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι: βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή δραστηριοποίησης στις λαϊκές αγορές, άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο, άδειας χειροτέχνη-καλλιτέχνη. Οι θέσεις αποδίδονται στις παραπάνω κατηγορίες των πωλητών με την ακόλουθη ποσόστωση: το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη. Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν κενές θέσεις και οι ενδιαφερόμενοι θα είναι κάτοχοι άδειας που υπερβαίνει την ποσόστωση, θα εγκρίνεται η συμμετοχή τους, προκειμένου η Εμποροπανήγυρη να έχει πληρότητα και να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία. Τα έξοδα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού των περιπτέρων, το ποσό των οποίων θα προκύψει μετά από τη διενέργεια σχετικής δημοπρασίας, επιβαρύνουν τους μισθωτές. Επίσης, οι μισθωτές υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι µε τουλάχιστον έναν πυροσβεστήρα 6 κιλών σκόνης, ο οποίος θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο και θα συνοδεύεται µε βεβαίωση καταλληλόλητας από τον προμηθευτή του. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ηλεκτρογεννητριών και γενικά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στον χώρο της εμποροπανήγυρης για λόγους πυρασφάλειας, ισοκατανομής των ηλεκτρικών φορτίων και γενικά ασφάλειας». Το παζάρι της Λάρισας, ως είθισται, θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει επτά ημέρες.

eleftheria.gr

Σχόλια