Κώστας Μαρδάς προς Μπέρμποκ: Κλαδί σχίνου...με αγάπη


Ένα κλαδί σχίνου πρόσφερε συμβολικά στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα  Μπέρμποκ ο Κώστας Μαρδάς, μέσω της εκπομπής « ΕΡΤ Σαββατοκύριακο με νέα  ματιά» (30 / 7), θέλοντας- όπως είπε με νόημα-  να την… ευχαριστήσει από το χωριό του Θολοποτάμι επειδή κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα απεφάνθη ότι η Χίος και τα άλλα νησιά είναι ελληνικά!

Εξήγησε στους παρουσιαστές ότι πρόκειται για ταπεινό, αλλά πολύτιμο δέντρο, καθώς τα μαστιχόδενδρα ευδοκιμούν μόνο σε 24 χωριά της νότιας Χίου και πουθενά αλλού στον κόσμο.

«Θετική η αναφορά της υπουργού Εξωτερικών Ανναλένας Μπέρμποκ ότι η πατρίδα μου η Χίος, είναι ... ελληνική, αλλά δεν καταδίκασε τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, όπως είχε κάνει προ ημερών ο Καγκελάριος Σολτς και δεν αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων...

Δήλωσε, πάντως ,ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας - κάτι που είναι κυρίως αποτέλεσμα του διπλωματικού αγώνα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Επίσης, στην εύστοχη αναφορά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την απαγόρευση πώλησης των 6 υποβρυχίων στην Τουρκία, δεν απάντησε, παρ. ότι το κόμμα των Πρασίνων είχε καταθέσει πολλές ερωτήσεις στη γερμανική Βουλή ζητώντας από την Μέρκελ να σταματήσει τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, λόγω παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Μας είπε επίσης πως οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας πρέπει να λύνονται με διάλογο».

Και ο Χιώτης δημοσιογράφος , που όπως ανέφερε, μιλούσε …επί του πεδίου, κατέληξε:

«Τότε και εμείς ας προτείνουμε στη Γερμανία και γενικά στη Δύση, να λύσουν τις διαφορές τους με τη Ρωσία όχι με πόλεμο μέσω Ουκρανίας, αλλά με διάλογο...».

Ακολουθεί όλη η παρέμβασή του στο χρόνο 27.00 έως 38.00.

 https://www.ertflix.gr/vod/vod.206563-me-nea-matia-90

alithia.gr

Σχόλια