800 Tαϊβανέζικα drone "ιπτάμενo ολμοβόλο" φέρεται να έχουν αποσταλεί μέσω Πολωνίας στον ουκρανικό στρατό


Σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης, 800 μαχητικά drones "Revolver 860", τα οποία περιγράφονται ως «ιπτάμενο ολμοβόλο», παραδόθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις. 

Το πολωνικό τεχνολογικό μέσο ενημέρωσης "WP tech" στις 18 Αυγούστου ανέφερε ότι 800 "Revolver 860" Armed VTOL προσφέρθηκαν ως "δώρο" στον στρατό της Ουκρανίας. 

Το άρθρο περιγράφει το μεγάλο τετρακόπτερο ως «ιπτάμενο όλμο» λόγω της περιστρεφόμενης θέσης πυρομαχικών που μοιάζει με τύμπανο, η οποία μπορεί να χωρέσει οκτώ οβίδες όλμου των 60 χιλιοστών (mm). Το drone ζυγίζει 42 κιλά και έχει διάμετρο 1,35 μ. Όταν είναι φορτωμένο με οκτώ σφαίρες όλμου των 60 mm, μπορεί να πετάξει έως και 20 χιλιόμετρα και να παραμείνει στον αέρα για 20 έως 40 λεπτά με τους τέσσερις βραχίονες και τους οκτώ έλικες.

Σύμφωνα με το "WP tech", το drone που κατασκευάστηκε στην Ταϊβάν είναι μοναδικό στο ότι, το «τύμπανο» 8 θέσεων του μπορεί να περιστρέφεται και να απελευθερώνει μια οβίδα κάθε φορά. 

Ο ιστότοπος του κατασκευαστή αναφέρει επίσης ότι το drone μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να μεταφέρει βλήματα όλμου 81 mm και 120 mm. 

 

Ο πολωνικός ιστότοπος σημειώνει ότι οι μεσάζοντες στην Πολωνία, πιθανότατα έκαναν παραγγελίες για τα όπλα στην ταϊβανέζικη εταιρεία και στη συνέχεια τα παρέδιδαν σε παραλήπτες στον ουκρανικό στρατό. 

Η CM Media επικοινώνησε με τον κατασκευαστή DronesVision που εδρεύει στην Keelung για να σχολιάσει την αναφορά. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεδομένης της «σύνθετης και μεταβλητής διεθνούς κατάστασης», μπορούσε μόνο να αποκαλύψει ότι είχε πελάτες στην Πολωνία. 

Ωστόσο, ο κατασκευαστής αναγνώρισε ότι τα προϊόντα του είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία και ότι «πρέπει να έχουν ήδη συμμετάσχει σε μάχες». Όταν ρωτήθηκε στις 18 Αυγούστου να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ότι 800 από τα "Revolver 860" είχαν σταλεί στον ουκρανικό στρατό, εκπρόσωπος της Drones Vision είπε στο Taiwan News, ότι η εταιρεία αποστέλλει μόνο σε πελάτες στην Πολωνία. 

Λόγω συμφωνιών μη αποκάλυψης με τους πελάτες της, η εταιρεία δεν μπόρεσε να σχολιάσει τι κάνουν οι πελάτες με τα προϊόντα ή πού μπορούν να σταλούν.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι πελάτες στην Πολωνία έχουν αγοράσει την πλήρη γκάμα προϊόντων UAV της εταιρείας. Δήλωσε ότι οι αγορές των drones έγιναν από την Πολωνία τον Μάρτιο, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και έκτοτε αυξάνονται σταθερά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ οι απευθείας αποστολές των προϊόντων της στην Ουκρανία έχουν διακοπεί λόγω του πολέμου, ο αριθμός των drone που παραγγέλθηκαν και ο αριθμός των εταιρειών που παραγγέλνουν από την Πολωνία συνέχισαν να αυξάνονται τους τελευταίους πέντε μήνες.

taiwannews.com 

Σχόλια