Η Ρωσία χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό όπλο Stupor για να αντιμετωπίσει τα ουκρανικά drone...(βίντεο)


Το Stupor, το προηγμένο ηλεκτρομαγνητικό όπλο της Ρωσίας ενάντια σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα
, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ένα πρωτότυπο της συσκευής παρουσιάστηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ "Army-2017". 


Το όπλο εκπέμπει ξεχωριστούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς για την καταστολή των καναλιών που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία ενός drone. 

Ως αποτέλεσμα της ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής του όπλου, το drone χάνει την επαφή με τον χειριστή του, ενώ η ανεξέλεγκτη πτήση του καταλήγει σε συντριβή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το όπλο Stupor είχε βεληνεκές δύο χιλιομέτρων, καλύπτοντας έναν τομέα 20 μοιρών. 

Η συσκευή είναι σε θέση να καταστέλλει τα κανάλια πλοήγησης και μετάδοσης που χρησιμοποιούνται από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, καθώς και τις ηλεκτροπτικούς αισθητήρες τους εντός του εύρους συχνοτήτων του όπλου. 

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε το προηγμένο ηλεκτρομαγνητικό όπλο γνωστό ως Stupor, εναντίον ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων για πρώτη φορά, μετέδωσε το TASS. Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συνεχώς drones για να απωθήσουν αποτελεσματικά τις δυνάμεις του Πούτιν, καταστρέφοντας εκατοντάδες ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα και κύρια άρματα μάχης. 

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του TASS, η Μόσχα φαίνεται να χρησιμοποιεί το Stupor κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στην Ουκρανία.


Σχόλια