Η Ινδία με παρθενική πτήση κάνει το πρώτο βήμα προς την απόκτηση stealth drones (βίντεο)


Αξιωματούχοι Άμυνας δήλωσαν ότι το Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης (UCAV) της DRDO (
Defence Research and Development Organisation)
της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Χαιρετίζοντας το ως σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ο Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) πραγματοποίησε την Παρασκευή, την πρώτη δοκιμή πτήσης του Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator στο πεδίο δοκιμών Aeronautical στην Chitradurga της Karnataka.

Ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh συνεχάρη το DRDO και το χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα προς τα αυτόνομα αεροσκάφη...

Οι επιστήμονες του DRDO είπαν ότι, η δοκιμή είναι ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος μάχης (UCAV) ή ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους.

Πηγές ανέφεραν ότι το Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator είναι πρόδρομος ενός αυτόνομου stealthy UCAV, που αναπτύσσεται από το DRDO's Aeronautical Development Establishment (ADE), κυρίως για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία. Λέγεται ότι είναι επίσης στα σκαριά μια έκδοση που εκτοξεύεται από κατάστρωμα πλοίων για το ινδικό Ναυτικό. Το UCAV θα είναι ικανό να εκτοξεύει πυραύλους και κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας.

«Λειτουργώντας σε μια πλήρως αυτόνομη λειτουργία, το αεροσκάφος επέδειξε μια τέλεια πτήση, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης, της πλοήγησης και της ομαλής προσγείωσης. Αυτή η πτήση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά την απόδειξη κρίσιμων τεχνολογιών, για την ανάπτυξη μελλοντικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αυτοδυναμία σε τέτοιες στρατηγικές αμυντικές τεχνολογίες». αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Το όχημα έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την ADE που εδρεύει στο Bengaluru.

Το drone τροφοδοτείται από έναν μικρό κινητήρα turbofan. Το πλαίσιο του αεροσκάφους, τα συστήματα ελέγχου πτήσης και ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για το αεροσκάφος έχουν αναπτυχθεί εγχώρια.

indianexpress.com

 

Σχόλια