Το Κογκρέσο ψήφισε τροπολογία παραίτησης από τις κυρώσεις της Ινδίας λόγω της συμφωνίας για τους ρωσικούς S-400


Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη 14 Ιουλ. 2022, τροπολογία που προτείνει μια παραίτηση ειδικά για την Ινδία βάσει του νόμου Countering America's Adversaries Through Sanctions (CAATSA), εμβαθύνοντας έτσι τους αμυντικούς δεσμούς μεταξύ των δύο δημοκρατιών και βοηθώντας στην αποτροπή απειλών χωρών όπως η Κίνα. 

Η Βουλή ενέκρινε το μέτρο, το οποίο κατατέθηκε από τον Ινδό-Αμερικανό Δημοκρατικό Αντιπρόσωπο στο Κογκρέσο Ro Khanna και μέλος της επιτροπής άμυνας, ως τροποποίηση στον ετήσιο Νόμο περί Εθνικής Άμυνας (NDAA) με ψήφους 330 προς 99. Ωστόσο, αυτή η τροπολογία απέχει αρκετά βήματα από το να γίνει νόμος. 

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας- η Γερουσία πρέπει να την εγκρίνει. Στη συνέχεια, οι νομοθέτες πρέπει να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική εκδοχή της νομοθεσίας, η οποία επιτρέπει περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντικές δαπάνες, πριν ψηφίσουν ξανά αργότερα φέτος. 

Βάσει του CAATSA (Πράξη Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων) , οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε εκείνες τις χώρες που έχουν «σημαντικές συναλλαγές με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα ή τη Ρωσία». Η Ινδία είχε υπογράψει τη συμφωνία 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με τη Ρωσία για πέντε μοίρες S-400 τον Οκτώβριο του 2018. Αν και σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο υπό τη διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει τελική απόφαση για κυρώσεις στην Ινδία για την απόκτησή του του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία υπό το CAATSA.

 

exomatiakaivlepo



Σχόλια