Ο Αρχηγός της RAF στο "Global Air and Space Chiefs' Conference 2022": Τα σμήνη drones έτοιμα να κατατροπώσουν την αεράμυνα ενός αντιπάλου

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του Αρχηγού της RAF, Sir Mike Wigston στο συνέδριο "Global Air & Space Chiefs' Conference 2022"...

Σήμερα, καθώς παρακολουθούμε την ηρωική και αποτελεσματική άμυνα της Ουκρανίας μπροστά σε μια συντριπτική δύναμη, ή παρατηρούμε αμφισβητήσιμη, απερίσκεπτη συμπεριφορά στο διάστημα από τη Ρωσία και την Κίνα, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε πλέον να υποθέσουμε την αδιαμφισβήτητη πρόσβαση στον αέρα ή στο διάστημα που έχουμε απολαύσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μας. 

Ούτε όταν εξετάζουμε τι βιώνουν μέρα με τη μέρα η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απειλή επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους κρουζ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Future Combat Air System (FCAS) είναι ένα τόσο κρίσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης για το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή πρέπει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε τώρα για το τι θα αντικαταστήσει το Typhoon από τα τέλη της δεκαετίας του 2030, υπερασπίζοντας τον ουρανό μας, και γι' αυτό επενδύουμε 2 δισεκατομμύρια £ ή 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για 4 χρόνια έως το 2025 μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας. 

Εξερευνούμε ευκαιρίες συνεργασίας και μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας, με μια σειρά διεθνών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Ιταλίας, και μοιραζόμαστε έναν ανοιχτό διάλογο για το FCAS με τη Σουηδία. Το πρόγραμμά μας FCAS, θα προσφέρει ένα προηγμένο εναέριο σύστημα μάχης ικανό να πολεμά και να κερδίζει στα πιο εχθρικά εναέρια περιβάλλοντα. 

Όπως και με άλλα μελλοντικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας, εξετάζουμε ένα μείγμα από drones και μαχητικά αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα, καθώς και πιλοτικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς όπως το Tempest. Οι δοκιμές μας με σμήνη drone αποδεικνύουν τις τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες αυτών των συστημάτων να μπερδεύουν και να κατατροπώνουν την αεράμυνα ενός αντιπάλου

Τα τελευταία 3 χρόνια, η 216 Μοίρα (Test and Evaluation Sqn) μαζί με το Rapid Capabilities Office, το Defense Science and Technology Laboratory και την αμυντική βιομηχανία έχουν δοκιμάσει 5 τύπους drone σε 13 διαφορετικές δοκιμές νέων ωφέλιμων φορτίων, νέων πλατφορμών και νέων συστημάτων ελέγχου. Εξερευνούμε νέα μοντέλα παροχής δυνατοτήτων και επιταχυνόμενης παραγωγής «όταν τα χρειαζόμαστε» και όχι «σε περίπτωση που τα χρειαστούμε» από το Pizookie με διπλό jet 3D, έως εμπορικά διαθέσιμα μεγάλα drones εξοπλισμένα με νέα ωφέλιμα φορτία, μέχρι μεγάλα τετρακόπτερα. 

Υπό το φως αυτής της εργασίας, μπορώ να ανακοινώσω ότι δηλώσαμε στις 28 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ότι η 216 Μοίρα έχει επιδείξει μια επιχειρησιακά χρήσιμη και σχετική ικανότητα, χρησιμοποιώντας τον τρέχοντα στόλο drones της RAF.

Σχόλια