Der Spiegel: Απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στα σκουπίδια του Όλαφ Σολτς


Έγγραφα, μερικά με σαφή σήμανση διαβαθμισμένα, βρέθηκαν σε κάδους έξω από το διαμέρισμα του Olaf Scholz στο Πότσνταμ, αναφέρει το Der Spiegel 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η σύζυγός του Μπρίτα Ερνστ πέταξαν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα στα σκουπίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Der Spiegel. 

Τα έγγραφα, ορισμένα με σαφή ένδειξη «διαβαθμισμένες πληροφορίες – μόνο για επίσημη χρήση», βρέθηκαν από γείτονες σε κάδους σκουπιδιών έξω από το διαμέρισμα της καγκελαρίου στο Πότσνταμ, αναφέρει το δημοσίευμα. Υπήρχαν επίσης έγγραφα από τη σύνοδο κορυφής της G7 τον περασμένο μήνα στη Βαυαρία, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ των ηγετών του μπλοκ και των συντρόφων και συζύγων τους. 

Προφανώς πετάχθηκαν από την Ερνστ, η οποία είναι υπουργός Παιδείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, αναφέρει το άρθρο. Τα περισσότερα έγγραφα ήταν δικά της, όπως λόγου χάρη τα προγραμματισμένα επίσημα ραντεβού της ή διάφορες σημειώσεις της 

Η ενέργεια αυτή είναι αντίθετη με τους επίσημους κανόνες καταστροφής διαβαθμισμένων εγγράφων, με τον κατάλληλο τρόπο, που να αφήνει το περιεχόμενό τους μη αξιοποιήσιμο.

Σχόλια