Ο Ντράγκι "θέλει να φύγει" αλλά δεν τον αφήνει ο πρόεδρος της δημοκρατίας...


Μετά τις συγκρούσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

Ο Μάριο Ντράγκι θέλει να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, αλλά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, δεν τον αφήνει. Αυτή είναι, σε περίληψη, η μέχρι τώρα εξέλιξη της ιταλικής κυβερνητικής κρίσης. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός χθες βράδυ υπέβαλε παραίτηση, αλλά ο Ιταλός πρόεδρος δεν την έκανε δεκτή. Κάτι το ιδιαίτερα ασυνήθιστο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Ο Ματαρέλα έδωσε πέντε ημέρες περιθώριο και ζήτησε από τον Σούπερ Μάριο να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, για να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των 945 βουλευτών και των γερουσιαστών. Θα πρέπει, ουσιαστικά, να παρουσιάσει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους οκτώ μήνες, με λίγα και βασικής σημασίας σημεία, ζητώντας από τις δυνάμεις που μέχρι τώρα μετείχαν στην κυβέρνηση να συνεχίσουν να τον στηρίζουν, χωρίς ενστάσεις και διαφοροποιήσεις.

dw.com

 

Σχόλια