Στις 9 Αυγούστου το νέο τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο


Μαζί με τα μπάνια του λαού

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις αμφιλεγόμενες έρευνές της για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, σύμφωνα ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας. «Το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων Αμπντουλχαχίντ Χαν θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου από το λιμάνι της Μερσίνας», αναφέρεται σχετικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ: «Ένας τέταρτος αδελφός ήρθε στο στόλο μας. Το πλοίο βαθιάς γεώτρησης Abdülhamid Han. Θα το στείλουμε στον πρώτο του σταθμό υπηρεσίας στη Μεσόγειο. Αν δεν πάει τίποτα στραβά, θα το στείλουμε στον πρώτο του σταθμό υπηρεσίας από το Taşucu της Μερσίνας με τη συμμετοχή του Προέδρου μας. Η περιοχή καθήκοντος θα είναι εντός των δικών μας περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί, ελπίζουμε, από τον Πρόεδρό μας».

Τώρα, αυτό το «η περιοχή καθήκοντος θα είναι εντός των δικών μας περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας» που είπε ο Ντονμέζ δεν ήταν και πολύ πειστικό, ούτε ενθαρρυντικό αν σκεφτεί κανείς ποιες περιοχές θεωρεί δική της δικαιοδοσία η Τουρκία…

Σχόλια