Οι ΗΠΑ στέλνουν 580 καμικάζι drones "Phoenix Ghost" στην Ουκρανία


Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) δωρίζει 580 drones καμικάζι "Phoenix Ghost" στην Ουκρανία ως μέρος ενός
πρόσθετου πακέτου βοήθειας ασφαλείας αξίας 270 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Phoenix Ghost εικάζεται ότι έχει δυνατότητες παρόμοιες με το drone Switchblade της AeroVironment , αλλά οι δυνατότητές του εξακολουθούν να μην έχουν αποκαλυφθεί, σύμφωνα με το περιοδικό Air Force Magazine .

Ωστόσο, «Τα Phoenix Ghost είναι προσαρμοσμένα για να καλύψουν τις κρίσιμες ανάγκες της Ουκρανίας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι τον Απρίλιο, όταν το Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε 121 από τα περιπλανώμενα πυρομαχικά (loitering munition-kamikaze drones) για το Κίεβο.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα εγκρίθηκαν μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια Βοήθειας της Ουκρανίας, η οποία προμηθεύεται συστήματα από τη βιομηχανία αντί να δεσμεύει βοήθεια από το απόθεμα του Υπουργείου Άμυνας. Από τη συνολική πρόσφατη βοήθεια, 95 εκατομμύρια δολάρια έχουν μεταφερθεί μέσω της πρωτοβουλίας.

Παράλληλα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την παράδοση άλλων οπλικών συστημάτων που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πρόσθετων πυραυλικών συστημάτων πυροβολικού (HIMARS) και πυρομαχικών, τεσσάρων οχημάτων, 36.000 φυσίγγια πυρομαχικών 105 χλστ. ανταλλακτικά και σχετικός εξοπλισμός.

thedefensepost.com


Σχόλια