Πώληση 35 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Γερμανία ...ενέκρινε τo Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αποφασίσει να εγκρίνει ενδεχόμενη πώληση FMS (Foreign Military Sale) στην κυβέρνηση της Γερμανίας αεροσκαφών F-35, πυρομαχικών και σχετικού εξοπλισμού για εκτιμώμενο κόστος 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (Defense Security Cooperation Agency) παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα. 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ζήτησε να αγοράσει τριάντα πέντε (35) αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL), τριάντα επτά (37) κινητήρες Pratt & Whitney F135-PW-100 (35 εγκατεστημένοι, 2 ανταλλακτικά) 


 

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που αποτελεί σημαντική δύναμη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. 

Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Γερμανίας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, παρέχοντας έναν κατάλληλο αντικαταστάτη για τον αποσυρόμενο στόλο αεροσκαφών Tornado της Γερμανίας για την υποστήριξη της αποστολής ανταλλαγής πυρηνικών του ΝΑΤΟ, το κεντρικό στοιχείο για την αποτροπή στην Ευρώπη. 

Η Γερμανία δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτόν τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις της. Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή. 

Οι κύριοι ανάδοχοι θα είναι η Lockheed Martin Aeronautics Company, Fort Worth, TX. Pratt & Whitney Military Engines, East Hartford, CT; The Boeing Company, St Charles, MO; και Raytheon Missiles and Defense, Tucson, AZ. 

Ο αγοραστής συνήθως ζητά αντισταθμιστικά. Οποιαδήποτε συμφωνία αντισταθμιστικών θα καθοριστεί κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αγοραστή και του αναδόχου.

Σχόλια