Η ΕΑΒ θα συντονίσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα 10 εκ.€ για μελέτη & σχεδίαση "Over the Horizon" δικτύου αισθητήρων αποκάλυψης στόχων!


Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των προτάσεων του 2021, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.


Όπως φαίνεται και απ το πιο πάνω γράφημα...η Ελλάδα βρέθηκε στην πέμπτη θέση (συμμετοχές εταιρειών) μετά από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία ανάμεσα σε 75 προγράμματα – προτάσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε από πλευράς καινοτομίας και τεχνολογίας το πρόγραμμα δημιουργίας δικτύου αισθητήρων HF γιααποκάλυψη πέρα του ορίζοντα «High Frequency Over The Horizon Sensors’ Cognitive Network» (iFURTHER).

Στο πρόγραμμα αυτό με προϋπολογισμό 10 περίπου εκ. ευρώ, συμμετέχει και μάλιστα ως συντονιστής η ΕΑΒ 

Ας δούμε ποιοι είναι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα και η περιγραφή του



 

Σε κόκκινο πλαίσιο οι Ελληνικές & Κυπριακές εταιρείες-φορείς που συμμετέχουν

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:  

«High Frequency Over The Horizon Sensors’ Cognitive Network» (iFURTHER), Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας  (EUROPEAN DEFENCE FUND)

Το έργο «High Frequency Over The Horizon Sensors’ Cognitive Network» (iFURTHER) στοχεύει να δρομολογήσει την ανίχνευση μεγάλης εμβέλειας αέρα και θάλασσας (πέρα από τον ορίζοντα) με την ανάπτυξη νέων Τεχνολογιών που θα ενσωματωθούν σε ένα δίκτυο υποδομών υψηλών συχνοτήτων (HF) που λειτουργούν με έναν συνεργατικό τρόπο. 

Το iFURTHER προσφέρει μια ανατρεπτική ιδέα που αλλάζει τα δεδομένα (Game ghanger), που βασίζεται σε  ένα νοητικό δίκτυο ραντάρ HF για την επαναστατική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Άμυνας

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 18 εταιρείες από 10 χώρες

Η διάρκεια του προγράμματος, κόστους 10,9 εκ. ευρώ, είναι 36 μήνες και η δραστηριότητα προβλέπει την μελέτη αλλά και την σχεδίαση.

Για την ενημέρωση σας η ΕΑΒ συμμετέχει και στο πρόγραμμα "EU Next Generation Rotorcraft Technologies Project (ENGRT)"

Υ.Γ

Καλή δε λέω η υψηλή τεχνολογία και οι θεωρίες "Over the Horizon", που παρεμπιπτόντως είναι ζήτημα αν την έχουν εφαρμόσει 3-4 χώρες... (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία) 

Ας ασχοληθεί κάποιος με υπαρκτά και πλήρως λειτουργικά συστήματα που είναι διαθέσιμα...

Αλήθεια με εκείνο το έτοιμο προϊόν το Radar "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" έχουμε καμιά εξέλιξη...;

Θα το δούμε να προωθείται ή και να χρηματοδοτείται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων...ή μήπως με τη μη προώθησή του στηρίζουμε radar άλλων εταιρειών σε αντίστοιχα προγράμματα;

exomatiakaivlepo

Σχόλια