CNN:Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι στρατιωτικοί χάκερ έχουν επιχειρήσει στον κυβερνοχώρο για υποστήριξη της Ουκρανίας

Η Cyber ​​Command, η μονάδα χάκερ του αμερικανικού στρατού, διεξήγαγε επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για την υποστήριξη της Ουκρανίας καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της διοίκησης. 

Η αποκάλυψη υπογραμμίζει πόσο σημαντική ήταν για την κυβέρνηση Μπάιντεν η προβαλλόμενη ισχύς στον κυβερνοχώρο - για την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και για να αποτρέψει τη Ρωσία από τη διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεων, κατά των υποδομών των ΗΠΑ - καθώς συνεχίζει να αποφεύγει την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας σε έναν πόλεμο όπλων. 

«Διεξάγαμε μια σειρά από επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα: επιθετικές, αμυντικές, [και] επιχειρήσεις πληροφόρησης», είπε ο στρατηγός Πολ Νακασόνε σε συνέντευξή του στο Sky News. Ένας εκπρόσωπος της διοίκησης δεν αμφισβήτησε την ακρίβεια του άρθρου, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνεπάγονται οι επιχειρήσεις της διοίκησης στην Ουκρανία. 

 Είναι μια σπάνια δημόσια παραδοχή από αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού για επιχειρήσεις πειρατείας που συχνά καλύπτονται από μυστήριο.

cnn.com

Σχόλια