Πολλά είναι τα επιτεύγματα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στα 47 χρόνια λειτουργίας της...
Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές ημερομηνίες-περιόδους ορόσημα για την εταιρεία, για να καταδείξουμε τις ικανότητες του προσωπικού και τις δυνατότητες της ΕΑΒ...
2010-2011
Ευρωπαϊκό μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος nEUROn
Το 10% περίπου του πρωτότυπου αυτού αεροσκάφους σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τους Μηχανικούς της Διεύθυνσης Μελετών, Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Αεροδιαστημικών Συστημάτων, και από τις Διευθύνσεις Αεροκατασκευών και Ηλεκτρονικών της ΕΑΒ. Η παρθενική πτήση του nEUROn πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2012 στην τεχνική αεροπορική βάση της Dassault Aviation στο Istres της Γαλλίας. Έτσι η ΕΑΒ σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά -ισότιμα ανάμεσα στις σημαίες πέντε άλλων χωρών με σημαντική παρουσία στον αεροναυπηγικό κλάδο- και έδωσε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει.
6 Μαι. 2011
Το πρόγραμμα CCIP (Common Configuration Implementation Program) / FALCON STAR ολοκληρώθηκε μετά την επιτυχή εφαρμογή δομικής και ηλεκτρονικής αναβάθμισης από την ΕΑΒ σε 74 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE) που σταθμεύουν στην Ευρώπη.
17 Νοεμβρίου 2016.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας τις δραστηριότητες συμμόρφωσης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. (U.S. Federal Aviation Administration), που αφορούν στην συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους LM-100J της Lockheed Martin. Είκοσι δύο (22) συνολικά υποσυγκροτήματα τα οποία ήταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της F.A.A. παρουσιάσθηκαν στους εκπροσώπους των Lockheed Martin και F.A.A. Οι εκπρόσωποι της Lockheed Martin και της F.A.A σε ιδιαίτερη αναφορά τους επαίνεσαν για το επίτευγμα αυτό και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον επιδεικνυόμενο επαγγελματισμό των εργαζομένων της ΕΑΒ σε όλη την διάρκεια αυτής της κρίσιμης και σημαντικής δραστηριότητας.
1 Μαρ. 2017
Ολοκληρώθηκε η 1η έκδοση του Radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ»…Πρόκειται για ένα 100% ελληνικό προϊόν σχεδίασης & κατασκευής ΕΑΒ. Το radar σε συνεργασία με Ηλεκτροοπτικό Αισθητήρα εκτελεί ανίχνευση και παρακολούθηση εναέριων (συμπεριλαμβανομένων και μικρών drone) ή επίγειων κινούμενων στόχων
16 Ιουν. 2022
Την παρθενική τους πτήση, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε έκδοση Viper, πραγματοποίησαν τα πρώτα δύο υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (το πρωτότυπο πετάει ήδη στις ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων των F-16, ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αυτή την ΕΑΒ…
Την ΕΑΒ των επτά επιτυχών αναβαθμίσεων μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών
Την ΕΑΒ που από το 1990 κατασκεύαζε drones…
Την ΕΑΒ που κατασκευάζει το 70% της ατράκτου των C-130 και του 30% των F-16 παγκοσμίως…
Αυτή την ΕΑΒ…που συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια έχει απαξιωθεί...
Ας βρεθεί κάποιος με όραμα να την απογειώσει.-
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.