Ο Μπάιντεν αποχαρακτήρισε πληροφορίες εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία λόγω «σκεπτικισμού» των συμμάχων


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή να αποχαρακτηριστούν οι πληροφορίες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
στις 24 Φεβρουαρίου, επειδή οι ισχυρισμοί των Αμερικανών αξιωματούχων για την επικείμενη επίθεση αντιμετωπίστηκαν με «σκεπτικισμό» από τους Αμερικανούς εταίρους και συμμάχους...

«Όταν εξηγήσαμε στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μας πήγαν στους συνομιλητές τους, διαπίστωσαν ότι υπήρχε αρκετός σκεπτικισμός σχετικά με αυτό», δήλωσε η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χέινς (Avril Haines) σε διάσκεψη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τη Δευτέρα. 

«Συνεπώς, ο Πρόεδρος επέστρεψε σε εμάς και είπε, «πρέπει να βγείτε έξω και να μοιραστείτε όσα περισσότερα μπορείτε και να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι βλέπουν τι είναι αυτό που βλέπετε, ώστε να μπορέσουμε να εμπλακούμε ξανά και ίσως έχετε πιο παραγωγικές συζητήσεις για το πώς να σχεδιάσετε ουσιαστικά τη δυνατότητα μιας ρωσικής εισβολής».

Η Χέινς είπε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ «μοιράστηκαν πολλά σε αυτόν τον χώρο με εταίρους και συμμάχους», αναπτύσσοντας τελικά «μηχανισμούς για κοινή χρήση» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

cnn.com

Σχόλια