«Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα»-Δυναμική κάθοδο στην Αθήνα προγραμματίζουν οι Θεσσαλοί συνταξιούχοι


Δυναμική κάθοδο στην Αθήνα, με μαζικό, μαχητικό «παρών», είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν οι Θεσσαλοί συνταξιούχοι
προκειμένου να συμμετάσχουν, στην Πανελλαδική Συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Με το πέρας της συγκέντρωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια πανθεσσαλικής σύσκεψης που πραγματοποίησαν σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνταξιούχων Θεσσαλίας που ανήκουν στη ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) για την οργάνωση της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης των Συνταξιουχικών.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ζήτησαν μιλώντας σε εκπροσώπους των μμε να έχουν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του επισημάνουν πως «ήδη έχουν φτάσει στα όριά τους» καθώς οι τεράστιες αυξήσεις σε τιμολόγια ρεύματος, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης «ισοπεδώνουν» τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Οι ίδιοι διευκρίνισαν ότι «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα καθιστούν αναγκαία περισσότερο από ποτέ τη χορήγηση αυξήσεων εδώ και τώρα, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης που περικόπηκαν λόγω των μνημονίων». Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ κ. Γιώργος Σκαρδιώτης καθώς και ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός.
Οι δύο τους σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους επεσήμαναν ότι « ακόμη και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι οι συνταξιούχοι να βγαίνουμε στους δρόμους», ενώ ανέφεραν μεταξύ άλλων τα αιτήματα των συνταξιούχων όπως αυξήσεις στις συντάξεις αλλά και προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας Θανάσης Κουμαντζέλης υπογράμμισε ότι «δεν πάει άλλο», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα». Κάλεσε δε όλους τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας να δηλώσουν συμμετοχή στην προγραμματισμένη κινητοποίηση ώστε να δοθεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματά τους.
Τα λεωφορεία για τη μετακίνηση όλων θα είναι δωρεάν» κατέληξε.
*Τέλος, ο Αστέριος Τσούτσας, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας σημείωσε ότι «24 Ιουνίου καλούμε τους συναδέλφους να αφήσουν τον καναπέ εκείνη την ημέρα και να έρθουν να φωνάξουμε μαζί».
Γ. ΠΕΤΡΟΥ

eleftheria.gr

 

Σχόλια