Αξιωματούχοι του Μπάιντεν αμφιβάλλουν ότι η Ουκρανία μπορεί να ξανακερδίσει όλη την επικράτειά της


Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου χάνουν την εμπιστοσύνη τους ότι, η Ουκρανία θα μπορέσει ποτέ να πάρει πίσω όλα τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία
τους τελευταίους τέσσερις μήνες του πολέμου, είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN, ακόμη και με τα βαρύτερα και πιο εξελιγμένα όπλα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους

Οι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν άρχισαν να συζητούν εσωτερικά, πώς και αν ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky θα πρέπει να αλλάξει τον ορισμό του για μια ουκρανική «νίκη» - προσαρμοζόμενοι στην πιθανότητα η χώρα του να έχει συρρικνωθεί αμετάκλητα. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν στο CNN ότι, αυτή η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση δεν σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ να πιέσουν την Ουκρανία να κάνει επίσημες εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. 

Υπάρχει επίσης ελπίδα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να ανακτήσουν σημαντικά κομμάτια εδάφους σε μια πιθανή αντεπίθεση αργότερα αυτό το έτος. Και δεν ανησυχούν όλοι στη διοίκηση – ορισμένοι πιστεύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν και πάλι να αψηφήσουν τις προσδοκίες, όπως έκαναν τις πρώτες ημέρες του πολέμου, όταν απέκρουσαν μια ρωσική προέλαση στην ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου.

cnn.com

Σχόλια