Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρατάει μούτρα στον Ερντογάν...(βίντεο)


Στα ελληνοτουρκικά αναφέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για την υγεία. 

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει τη στήριξη των συμμάχων της, δήλωσε έκπληκτος που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν τήρησε τα όσα συνεννοήθηκαν στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε ότι δεν του κάκιωσε επειδή ο Τούρκος είπε πως δεν θέλει να τον ξαναδεί.

  • «Έχω δει και στο παρελθόν περιόδους που έχει μεγάλη ένταση στην ρητορική η οποία έχει να κάνει και με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Εύχομαι κι ελπίζω και ενθαρρύνω ανοικτά την Τουρκία αυτή η ρητορική να μη μεταφραστεί σε παραπάνω ένταση στο πεδίο.Είμαστε μακριά από την ένταση του καλοκαιριού του 2020 και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής εντός της συμμαχίας. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει αποδείξει ιστορικά ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».
  • «Η ρητορική της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια και γίνεται και γραφική μπορώ να πω. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει ότι δεν μου μιλάει. Εγώ δεν κρατάω μούτρα αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση».

Σχόλια