ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης-Μεγάλη προσφορά στα 3 χρόνια λειτουργίας


Τρία χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Υγείας στην πόλη της Λάρισας συμπλήρωσε η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, που στεγάζεται στον πολυχώρο «GAEA».
Κατά το διάστημα της λειτουργίας των ιατρείων, οι ιατροί δέχτηκαν επισκέψεις ωφελούμενων πολιτών στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη φροντίδα του πληθυσμού ευθύνης τους και στη διαχείριση οξέων και χρόνιων προβλημάτων υγείας, ενώ οι νοσηλεύτριες πραγματοποίησαν ενεσοθεραπείες, μετρήσεις ζωτικών σημείων και σακχάρου και περιποίηση τραυμάτων. Επιπλέον, η Παιδίατρος της Δομής πραγματοποίησε εμβολιασμούς στον ανήλικο εγγεγραμμένο πληθυσμό της περιοχής.
Η ΤΟΜΥ από την έναρξη λειτουργίας της, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ESTIA» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), εξυπηρετεί και τις οικογένειες των προσφύγων που διαμένουν στον Δήμο Λαρισαίων.
Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του εγγεγραμμένου, αλλά και ευρύτερου πληθυσμού της περιοχής, η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, σε συνεργασία με φορείς του Δήμου Λαρισαίων, όπως τις ΤΟΜΥ, το Κέντρο Υγείας Λάρισας, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ), τα Κέντρα Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, τον Σύλλογο Εργαζομένων της Δ.Ο.Υ. Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οργάνωσε και υλοποίησε μια σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη ασθενειών. Συγκεκριμένα, στα 3 χρόνια λειτουργίας στην ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας:
- Εγγράφηκαν 1.508 πολίτες.
- Πραγματοποιήθηκαν 7.485 επισκέψεις σε οικογενειακό ιατρό.
- Διενεργήθηκαν 178 νοσηλευτικές πράξεις.
- Εμβολιάστηκαν 273 βρέφη και παιδιά και 26 ενήλικοι πολίτες.
- Πραγματοποιήθηκαν 16 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ωφελούμενων πολιτών σε θέματα υγείας.
Η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας συνεχίζοντας το έργο της προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης και υλοποιεί δράσεις πρόληψης και παρεμβάσεις αγωγής υγείας στοχεύοντας στην προαγωγής της υγείας του πληθυσμού.


Σχόλια