Ζελένσκι : Η ενότητα αφορά τα όπλα.Υπάρχει αυτή η ενότητα στην πράξη; Δεν μπορώ να τη δω

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη, στο World Economic Forum, ότι η Δύση παραμένει διχασμένη, ως προς την έκταση της υποστήριξής της στην Ουκρανία στην άμυνά της κατά της πολύμηνης εισβολής της Ρωσίας. 

"Η ενότητα αφορά τα όπλα. Η ερώτησή μου είναι, υπάρχει αυτή η ενότητα στην πράξη; Δεν μπορώ να τη δω. Το τεράστιο πλεονέκτημά μας έναντι της Ρωσίας θα ήταν όταν είμαστε πραγματικά ενωμένοι", είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την Ουκρανία στο World Economic Forum. 

Η Ουάσιγκτον και οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διοχετεύσει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, για να βοηθήσουν τις εξοντωμένες δυνάμεις της χώρας να νικήσουν τους καλύτερα οπλισμένους Ρώσους εισβολείς. Το Κίεβο ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξη, ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία είναι ευγνώμων για την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά είπε ότι η αποφασιστικότητα υστερεί περισσότερο. «Είμαστε στην ευρωπαϊκή ήπειρο και χρειαζόμαστε την υποστήριξη μιας ενωμένης Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σχόλια