Έξι νεκροί σε επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ιράκ για τις οποίες ευθύνεται η Τουρκία


Επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο Κούρδους αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις πολίτες
, στο βόρειο Ιράκ το Σάββατο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και οι αντάρτες, κατηγορώντας την Τουρκία για την επίθεση.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ, όπου το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έχει βάσεις και στρατόπεδα εκπαίδευσης.
Οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Σαββάτου, στόχευσαν ορεινές περιοχές της περιοχής Chamchamal, δυτικά της πόλης Sulaimaniyah, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις τουρκικές αρχές. 

«Δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δύο φορές», είπε ο Χεϊμίν Μπαχτζάτ, δήμαρχος του χωριού Ατζαλάρ. «Το δεύτερο χτύπημα χτύπησε ένα φορτηγό, σκοτώνοντας πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο πολίτες».
Ιατρική πηγή επιβεβαίωσε ότι τα πτώματα δύο πολιτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Chamchamal.
Εκπρόσωπος του PKK είπε: «Τρεις... αντάρτες έγιναν στόχος των τουρκικών ένοπλων drones και τραυματίστηκαν βαριά. Όταν οι πολίτες έτρεξαν να τους βοηθήσουν και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, έγιναν στόχος των drone. Δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μαζί με τους τρεις τραυματίες αντάρτες».
Αργότερα μέσα στην ημέρα, άλλη μια επίθεση με τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε ένα όχημα στον προσφυγικό καταυλισμό Μαχμούρ, σκοτώνοντας έναν κάτοικο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του στρατοπέδου Νετσιρβάν Μαχμούντ.
Ο καταυλισμός, στον οποίο στεγάζονται Κούρδοι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Τουρκία τη δεκαετία του 1990, έχει γίνει επαναλαμβανόμενος στόχος επιθέσεων από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει γίνει χώρος στρατολόγησης για το PKK.
Οι επανειλημμένες τουρκικές επιχειρήσεις με στόχο Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ έχουν δοκιμάσει τις σχέσεις μεταξύ της Βαγδάτης και της Άγκυρας, βασικών εμπορικών εταίρων.
Έχουν επίσης περιπλέξει τους δεσμούς τους με τις αρχές στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ που έχουν δυσάρεστες σχέσεις με το PKK. 

alarabiya.net

Σχόλια