Μπάιντεν σε αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ: Πρέπει να σταματήσουν οι διαρροές πληροφοριών με την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε πρόσφατα σε ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας ότι οι διαρροές σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών των ΗΠΑ με Ουκρανούς δεν είναι χρήσιμες και πρέπει να σταματήσουν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που γνωρίζει τη συνομιλία. 

Την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι παρείχε άμεσες πληροφορίες σε Ουκρανούς «με σκοπό να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς», ο Μπάιντεν μίλησε με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και τη Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άβριλ Χέινς. Τους είπε ότι δεν ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιούνται πληροφορίες σχετικά με το τι μοιράζονταν οι ΗΠΑ με τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν τη ρωσική εισβολή, είπε ένας αξιωματούχος και τόνισε ότι οι διαρροές σχετικά με τέτοιες πληροφορίες πρέπει να σταματήσουν. 

Το μήνυμα του Μπάιντεν στους ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NBC News. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν ειλικρινείς σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών με Ουκρανούς, αλλά είπαν επίσης ότι υπάρχει μια γραμμή σε αυτά που μοιράζονται μαζί τους. 

Εκτός από την αποστολή όπλων για το πεδίο της μάχης, οι αξιωματούχοι παρείχαν επίσης πληροφορίες «για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τη χώρα τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την περασμένη εβδομάδα.

cnn.com

Σχόλια