Την απαίτηση του Κρεμλίνου να πληρωθεί σε ρούβλια για τις ενεργειακές προμήθειες και τη στάση της Γερμανίας σχολιάζει σε δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συγκαλεί ομάδες κρίσης και ζητά εξοικονόμηση ενέργειας, αναφέρει η εφημερίδα, ωστόσο άλλη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση:
«Αυτή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν τόλμησε να τιμωρήσει το Κρεμλίνο με τον τρόπο που θα έπρεπε. Όσο τρομερός κι αν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήθελε τουλάχιστον να διατηρήσει τη δίοδο στο ρωσικό φυσικό αέριο ανοιχτή.
Η Γερμανία ήθελε να κάνει τον πόλεμο με οικονομικά μέσα, με κυρώσεις. Αλλά το τίμημα της έλλειψης εισαγωγών ενέργειας ήταν πολύ υψηλό για εκείνη. (…) Με τους αγωγούς της Βαλτικής Θάλασσας, η Γερμανία ευχαρίστως ανέλαβε ένα ρυθμιστικό ρόλο για το ρωσικό φυσικό αέριο. Σε περίπτωση κρίσης, η Γερμανία θα έχει ειδική ευθύνη. Διότι ακόμη και η Ουκρανία τροφοδοτείται εν μέρει με ρωσικό αέριο μέσω Γερμανίας. (...)
Εν όψει όλων των συνεπειών που έχει η έλλειψη φυσικού αερίου στην οικονομία και στους ανθρώπους, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία. Και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν αν δεν το γνώριζε ήδη πολύ καλά αυτό: η επιχείρηση 'Ρούβλια' έχει σκοπό να διχάσει την Ευρώπη. Αλλά αν οι Ευρωπαίοι έμαθαν ένα πράγμα σε αυτή τη σύγκρουση είναι ότι η δύναμή τους βρίσκεται στην ενότητα. Και στην αλληλεγγύη όταν χρειαστεί»
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.