Η αγορά αντι-drone θα φτάσει τα 3,5 δισ. δολάρια έως το 2030


Η ταχεία εμπορευματοποίηση drones και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) για χρήση σε κυβερνητικό τομέα, αμυντικές και στρατιωτικές εφαρμογές και πλήθος βιομηχανιών έχουν μεταφραστεί άμεσα σε ευκαιρίες εσόδων στο
anti-drone αγορά
. Ένας αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων και αμυντικών επιχειρήσεων στην αεροδιαστημική βιομηχανία αξιοποιούν τις αναδυόμενες ροές εσόδων στην αγορά, διαπιστώνουν οι αναλυτές σε μια εις βάθος μελέτη. Οι συντάκτες της μελέτης TMR προβλέπουν ότι η παγκόσμια αποτίμηση της αγοράς anti-drone θα φτάσει τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2030.

Η αύξηση του αριθμού των UAV που χρησιμοποιούνται σε συρράξεις και για επιτήρηση, έχει οδηγήσει σε κίνδυνο απειλών για τους στρατούς σε όλο τον κόσμο. Έτσι, απαιτούν τεχνολογίες αντι-drone με προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης, παρακολούθησης και εξουδετέρωσης, γεγονός που έχει διευρύνει τον ορίζοντα για καινοτομία προϊόντων στην αγορά anti-drone.

Οι ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου γίνονται μάρτυρες αξιοσημείωτης έρευνας και ανάπτυξης σε συστήματα αντι-drone, με αποτέλεσμα την εισαγωγή νέων τεχνολογιών αναγνώρισης, παρακολούθησης και παρεμβολής drone.

Βασικά ευρήματα της μελέτης αγοράς αντι-drone

  • Οι αυξανόμενες απειλές επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενισχύουν τη ζήτηση από τους στρατιώτες παγκοσμίως: Η ευρεία απορρόφηση συστημάτων αντι-drone για στρατιωτικές και αμυντικές εφαρμογές, έχει αποφέρει σημαντικά έσοδα στους κατασκευαστές στην αγορά των αντι-drone. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη χρήση των drones στον σύγχρονο πόλεμο. Η παράνομη χρήση εξελιγμένων UAV με στόχο τη διατάραξη της εθνικής ασφάλειας έχει αυξηθεί σε αρκετές χώρες. Αυτό έχει ωθήσει την υιοθέτηση στον κυβερνητικό τομέα, διαπιστώνει η μελέτη TMR για την αγορά anti-drone.
  • Η άνοδος των εμπορικών drones παρουσιάζει απίστευτες λεωφόρους για τους κατασκευαστές Anti-drone: Με τα χρόνια, τα drones έχουν γίνει ολοένα και πιο φθηνά στην ανάπτυξη, προσελκύοντας βιομηχανικές εφαρμογές όπως για κτίρια και σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Αυτό αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση για anti-drones. Η γκάμα των υπηρεσιών αντιμετώπισης drones έχει αυξηθεί για να αξιοποιήσει τις κερδοφόρες λεωφόρους, ενισχύοντας έτσι τις προοπτικές της αγοράς anti-drone.
  • Ο σταθερός ρυθμός των τεχνολογικών εξελίξεων καταλύει την καινοτομία: Οι συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες απειλών από drone, διευρύνουν τον ορίζοντα για νέα προϊόντα στην αγορά anti-drone. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις στην αρχιτεκτονική των αισθητήρων, προσφέρουν στους κατασκευαστές νέες προτάσεις πελατών προς στόχευση. Οι κατασκευαστές και οι πάροχοι υπηρεσιών στηρίζονται στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, που μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια και το εύρος της ανίχνευσης, καθώς και εκείνων που προσφέρουν καλύτερους τρόπους εξουδετέρωσης των απειλών.

 

Αγορά αντι-drone: Βασικοί οδηγοί

  • Οι αυξανόμενες απειλές των drones και των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), ιδίως λόγω της αύξησης της παράνομης ανάπτυξής τους, έχουν διαμορφώσει το εμπορικό ενδιαφέρον για τα συστήματα αντιμετώπισης drones. Έτσι, τα βήματα που έγιναν στον κλάδο των UAV έχουν επηρεάσει ολοένα και περισσότερο την εξελικτική δυναμική της αγοράς κατά των drones.
  • Η αύξηση της χρήσης drones για μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι ένας άλλος μοχλός της αγοράς ant-drone

Αγορά anti-drones: Regional Growth Dynamics

 Η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη έχουν αναδειχθεί σε περιοχές με εστίες ευκαιριών στην παγκόσμια αγορά anti-drone. Η παρουσία αρκετών σημαντικών παραγόντων σε αυτές τις περιοχές έχει ωθήσει την Ε&Τ στις τεχνολογίες αντιμετώπισης drones, ενισχύοντας έτσι τις ροές εσόδων.

  • Οι ΗΠΑ συνεισέφεραν σημαντικό μερίδιο στην αγορά κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Βόρειας Αμερικής το 2020. Οι μαζικές πωλήσεις τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων στη χώρα, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών στον κρατικό τομέα έχουν ωθήσει τη δημιουργία εσόδων. Η άνοδος στην υιοθέτηση drones και UAV έχει επίσης δημιουργήσει τεράστιους κερδοφόρους δρόμους τα τελευταία χρόνια.
  • Στην Ευρώπη , το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία , η Γαλλία , η Ισπανία και η Ιταλία είναι προσοδοφόρες αγορές.

Αγορά αντι-drone: Βασικοί παίκτες

Μερικοί από τους βασικούς παίκτες στην αγορά anti-drone είναι οι Raytheon Co., SRC, Inc., SAAB AB, Raytheon Co., Liteye Systems, Inc., Lockheed Martin Corporation, Enterprise Control Systems, DroneShield, DeTect, Inc., Dedrone , και Com Boeing Co.

Παγκόσμια αγορά αντι-drone: Τμηματοποίηση

Αγορά αντι-drone, ανά τύπο προϊόντος

  • Σύστημα εντοπισμού
  • Σύστημα εξουδετέρωσης

Αγορά αντι-drone, κατά Τύπο πλατφόρμας

  • Επίγεια
  • Χειροκίνητα
  • Βασισμένα σε UAV


prnewswire.com

 

Σχόλια