Ζελένσκι στο CNN: «Δεν πιστεύω στον κόσμο, αφού είδαμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία»


Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει στην αξιοπιστία «κάποιων χωρών ή κάποιων ηγετών» μετά την κλιμάκωση του πολέμου στη χώρα του. 

Ο Τζέικ Τάπερ του CNN ρώτησε τον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης για το αν βρίσκει «κούφιες» δηλώσεις όταν οι παγκόσμιοι ηγέτες χρησιμοποιούν τον όρο «ποτέ ξανά», ένα σύνθημα που συνδέεται με το Ολοκαύτωμα και συχνά ακούγεται μετά από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, «κούφιο»

"Χάσατε προγόνους στο Ολοκαύτωμα. Κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, οι πολιτικοί βγάζουν δηλώσεις που λένε, ποτέ ξανά, ποτέ ξανά. Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να σας φαίνονται πραγματικά κούφιες αυτή τη στιγμή. Όταν ο κόσμος λέει ποτέ ξανά, ποτέ το εννοούν?" ρώτησε ο Τάπερ

Ο Ζελένσκι απάντησε, "Δεν πιστεύω στον κόσμο. Αφού είδαμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, έχουμε — εννοώ ότι δεν πιστεύω σε αυτό το συναίσθημα ότι πρέπει να πιστεύουμε σε ορισμένες χώρες ή μερικούς ηγέτες. Δεν πιστεύουμε τα λόγια. 

Μετά την κλιμάκωση της Ρωσίας, δεν πιστεύουμε τους γείτονές μας. Δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά». Ο Ουκρανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι δεν πιστεύει καν στις τεκμηριωμένες διαβεβαιώσεις ασφαλείας και το διεθνές δίκαιο καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και με τη Ρωσία να κατηγορείται για φερόμενα εγκλήματα πολέμου. "Ακόμη και εγώ δεν πιστεύω έγγραφα, γιατί έχουμε επίσης ένα Μνημόνιο της Βουδαπέστης — νομίζω ότι γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αυτού. 

Για μένα, αυτό είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτί και δεν κοστίζει τίποτα", είπε ο Ζελένσκι Ο Ζελένσκι είπε στο CNN ότι η πίστη του έγκειται στις πρακτικές, απτές προσπάθειες και στον ουκρανικό λαό. "Απλώς πιστεύουμε συμβατικά, ρεαλιστικά πράγματα. Εάν είστε φίλοι ή εταίροι μας, δώστε μας όπλα, δώστε μας το χέρι, υποστηρίξτε μας, δώστε μας χρήματα και σταματήστε τη Ρωσία, κλωτσήστε τη Ρωσία. Μπορείτε να το κάνετε αν είστε φίλοι 

Αν σκεφτείτε αυτή τη δημοκρατία και τα πάντα αυτή τη στιγμή επειδή έχουμε τις ίδιες σκέψεις, αν μιλάμε για ελευθερία, όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε διάλογο για την ελευθερία», είπε. Ο Ζελένσκι συνέχισε, "Η μόνη πίστη που υπάρχει είναι η πίστη στον εαυτό μας, στους λαούς μας, στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στην πεποίθηση ότι οι χώρες θα μας υποστηρίξουν όχι μόνο με τα λόγια τους αλλά με τις πράξεις τους. 

Και αυτό είναι όλο. Ποτέ ξανά… Πραγματικά, όλοι μιλούν για αυτό και ακόμα, όπως μπορείτε να δείτε, δεν έχουν όλοι τα κότσια».

cnn.com

Σχόλια