CNN : Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των AZOV για επίθεση με χημικά σε Μαριούπολη-Δεν επιβεβαιώνει ούτε ο δήμαρχος ούτε ο Ζελένσκι αλλά ούτε & οι Αμερικανοί...


Οι έρευνες συνεχίζονται για πιθανή επίθεση με χημικά στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το CNN. 

Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα ότι υπήρξε κάποιου είδους χημικό χτύπημα ή πόσα θύματα προκλήθηκαν από οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό. 

Να τι γνωρίζουμε: 

Ποιος ανέφερε την υποτιθέμενη επίθεση; Οι αναφορές προέκυψαν σε δήλωση Telegram το βράδυ της Δευτέρας από το τάγμα Azov, μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα που υπερασπίζεται τη Μαριούπολη. Είπαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν «μια δηλητηριώδη ουσία άγνωστης προέλευσης» από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) σε ουκρανούς στρατιώτες και πολίτες στην πόλη. Τα θύματα εμφάνισαν σημάδια «αναπνευστικής ανεπάρκειας» και οι συνέπειες «διευκρινίζονταν», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Ο Andriy Biletsky, ο διοικητής του Azov, είπε στο Telegram ότι τρία άτομα υπέφεραν από την επίδραση της άγνωστης ουσίας. 

Τι είπαν οι αξιωματούχοι της Μαριούπολης; 

Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίθεση με χημικά, ανάρτησε στο Telegram ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης. Είπε ότι οι αξιωματούχοι της πόλης αναμένουν πρόσθετες πληροφορίες από τις στρατιωτικές δυνάμεις και υπέθεσε ότι, σε ένα πιθανό σενάριο, η "άφεση μιας άγνωστης χημικής ουσίας" θα μπορούσε να είναι "ένα τεστ για αντίδραση γενικά". 

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν επιβεβαίωσε μια χημική επίθεση, αλλά προειδοποίησε ότι η πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Στη νυχτερινή του ομιλία τη Δευτέρα, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζει ένα νέο στάδιο τρόμου.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη, αλλά είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως τους Ουκρανούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά στην πόλη, δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις

cnn.com

Σχόλια