Ο Ζελένσκι ζήτησε όπλα από Νότια Κορέα κατά την ομιλία του στην βουλή της χώρας


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι χρησιμοποίησε την ομιλία του στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα, για να ζητήσει όπλα
για να βοηθήσει την άμυνα της χώρας του ενάντια στη Ρωσία - παρόλο που το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας έχει αρνηθεί το αίτημα νωρίτερα. 

«Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη για τον στρατό της, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων και τανκς», είπε ο Ζελένσκι στους βουλευτές, προσθέτοντας: "Η Νότια Κορέα μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία. Η Νότια Κορέα έχει διάφορα συστήματα που θα μπορούσαν να αμυνθούν από ρωσικά άρματα μάχης, πλοία και πυραύλους. Θα ήμασταν ευγνώμονες εάν η Νότια Κορέα μπορούσε να μας βοηθήσει να πολεμήσουμε τη Ρωσία. Εάν η Ουκρανία μπορεί να έχει αυτά τα όπλα, όχι μόνο θα σώζουν τις ζωές απλών ανθρώπων, αλλά θα σώσουν την Ουκρανία». 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας Boo Seung-chan είπε ότι, το υπουργείο απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας για αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα και ότι δεν μπορούν να παράσχουν θανατηφόρα όπλα λαμβάνοντας υπόψη τη δική τους «κατάσταση εθνικής ασφάλειας και στρατιωτικής ετοιμότητας».

Η Σεούλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα παράσχει φονικά όπλα, ούτε θα αναπτύξει τον στρατό της για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα, παρείχε μη θανατηφόρες στρατιωτικές προμήθειες αξίας περίπου 800.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων αλεξίσφαιρων κρανών, σκηνών, κουβέρτες, καλύμματα κρεβατιού, έτοιμα γεύματα (MREs), κιτ πρώτων βοηθειών και φάρμακα, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στο CNN εκείνη την εποχή. . 

Σήμερα, ο Ζελένσκι απηύθυνε εκ νέου έκκληση για υποστήριξη της Σεούλ, αναφέροντας στην ομιλία του την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας προς τη Νότια Κορέα κατά τον πόλεμο της Κορέας από το 1950 έως το 1953.

Σχόλια