Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας: Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία προσθέτει περίπου 20 ακόμα επιχειρησιακά αεροσκάφη...


Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσε περίπου 20 ακόμη επιχειρησιακά αεροσκάφη στον στόλο της, λόγω της εισροής ανταλλακτικών, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ. 

Αν και ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποια χώρα παρείχε τα ανταλλακτικά των αεροσκαφών, ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εργάστηκαν «για να τους παραδώσουν τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να πετάξουν ξανά τα αεροσκάφη». Η ροή των ανταλλακτικών επέτρεψε στην Ουκρανία να επεκτείνει τον στόλο των επιχειρησιακών στρατιωτικών αεροσκαφών της, παρά τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας. 

Έχουν περισσότερα αεροσκάφη τώρα από ότι πριν από τρεις εβδομάδες, είπε ο αξιωματούχος. Μια μέρα νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι η Ουκρανία έχει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη για να προσθέσει στον υπάρχοντα αριθμό τους. Όμως, την Τετάρτη, ο ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας το ξεκαθάρησε, λέγοντας ότι η Ουκρανία δεν είχε λάβει περισσότερα αεροσκάφη, αλλά στην πραγματικότητα είχε λάβει εξαρτήματα αεροσκαφών για να κάνει περισσότερα από τα υπάρχοντα αεροσκάφη της λειτουργικά. 

 Ωστόσο, ο αξιωματούχος είπε ότι, τουλάχιστον μία χώρα σκέφτεται να στείλει στην Ουκρανία αεροσκάφη. «Μου δόθηκε να καταλάβω ότι μια προσφορά που έγινε από άλλη χώρα είχε πράγματι πραγματοποιηθεί», είπε ο αξιωματούχος. «Αυτή η προσφορά δεν πραγματοποιήθηκε...». Δεν είναι γνωστό ποια χώρα έχει κάνει μια τέτοια προσφορά. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να στείλουν στην Ουκρανία 16 ελικόπτερα Mi-17, αλλά αρνήθηκαν να εμπλακούν σε μεταφορά Mig-29 από άλλη χώρα στην Ουκρανία.

cnn.com

Σχόλια