Η USAF επιθυμεί να αποσύρει 33 F-22 της Αεροπορικής Βάσης Tyndall


Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σχεδιάζει να αποσύρει σχεδόν τρεις δωδεκάδες μαχητικά αεροσκάφη F-22 της
Αεροπορικής Βάσης Αεροπορικής Tyndall το οικονομικό έτος 2023, τερματίζοντας τα δοκιμαστικά σχέδια μεταφοράς τους στη Βιρτζίνια...

Τα Raptors πετούσαν από το κοντινό Eglin AFB στη Φλόριντα, από τότε που ένας τυφώνας κατέστρεψε το Tyndall τον Οκτώβριο του 2018.

Οι αξιωματούχοι θέλουν να αποσύρουν 33 από τα παλαιότερα F-22 και να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα, για να επενδύσουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Επόμενη Γενιά Αεροπορική Κυριαρχία» (Next-Generation Air Dominance). Εάν το Κογκρέσο εγκρίνει την ιδέα, θα αποσύρουν όλα τα F-22 Block 20 Raptors εκτός από τρία, στο Davis-Monthan AFB στο Tucson της Αριζόνα και θα συρρικνώσει τον συνολικό στόλο από 186 σε 153 μαχητικά.

Είναι πολύ ακριβό να αναβαθμιστούν τα αεροσκάφη stealth από τη συνηθισμένη τους κατάσταση ως εκπαιδευτικά αεροσκάφη, ώστε να μπορούν να αντέξουν στη μάχη, είπε ο υποπτέραρχος James Peccia, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας προϋπολογισμού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτή η επένδυση θα κόστιζε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε οκτώ χρόνια, κάτι που η Πολεμική Αεροπορία πιστεύει ότι είναι χρήματα που δαπανώνται καλύτερα για την αναβάθμιση νεότερων F-22 με πιο προηγμένους αισθητήρες και τη βελτίωση του F-35A Lightning II.

"Θα πάρουμε επιχειρησιακά αεροσκάφη και θα τα χρησιμοποιήσουμε για εκπαίδευση, αλλά θα μπορούμε επίσης και να τα χρησιμοποιήσουμε σε εναέρια μάχη", είπε ο Peccia στους δημοσιογράφους στις 25 Μαρτίου. "Χρησιμοποιούμε πραγματικά κάθε δολάριο όσο πιο έξυπνα μπορούμε στο στόλο των μαχητικών μας όταν ποσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε αυτό το στόλο».

defensenews.com

Σχόλια