Η Βρετανία θα αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας "Sky Sabre" με 100 άτομα στην Πολωνία


Η Βρετανία θα αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας Sky Sabre στην Πολωνία, μαζί με 100 στρατιώτες για να το χειριστεί, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. 

Η πολωνική κυβέρνηση είχε ζητήσει το σύστημα αεράμυνας, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το Sky Sabre έχει πρωτοφανή ταχύτητα, ακρίβεια, απόδοση και απόκτηση στόχων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την αεροπορική άμυνα της Πολωνίας», πρόσθεσε. 

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε ότι η ανάπτυξη είναι για να βοηθήσει την Πολωνία «να σταθεί στο ύψος των ρωσικών απειλών», καθώς φέρει «μεγάλο μέρος του βάρους αυτού του πολέμου». Θα βοηθήσει την Πολωνία να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της από «οποιαδήποτε περαιτέρω επίθεση από τη Ρωσία», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με το υπουργείο του Ηνωμένου Βασιλείου, η προσθήκη του Sky Sabre στο οπλοστάσιό της τον Δεκέμβριο του 2021, σηματοδότησε ένα «τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αμυνθούν από μαχητικά, πυραύλους, ακόμη και από βόμβες αέρος».

Σχόλια