New York Times: Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Βενεζουέλα του Μαδούρο για σύσφιξη σχέσεων & αγορά πετρελαίου!

Μετά το Ιράν, τώρα στρέφονται και στη Βενεζουέλα!

Θυμάστε τα δημοσιεύματα κατά της Βενεζουέλας με την οποία μας γέμιζαν τα αυτιά; Ε, λοιπόν μην απορείτε εάν δείτε όλους αυτούς ..., τώρα να αρχίζουν να παρουσιάζουν τον Μαδούρο ως φιλελεύθερο και υπεύθυνο ηγέτη.

Η αποκάλυψη των New York Times, προκαλεί κλαυσίγελο.

 

"Αμερικανοί αξιωματούχοι ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα, σύμμαχο της Ρωσίας, καθώς η Δύση απομονώνει τον Πούτιν

Το ταξίδι αυτό είναι η υψηλότερου επιπέδου επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στο Καράκας εδώ και χρόνια, οδηγούμενη από την επιθυμία να χωρίσουν τη Ρωσία από τους εναπομείναντες συμμάχους της στη Λατινική Αμερική.

Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα το Σάββατο για να συναντηθούν με την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει τις προσπάθειες διαχωρισμού της Ρωσίας από τους υπόλοιπους διεθνείς συμμάχους της εν μέσω διευρυνόμενης αντιπαράθεσης για την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με τον κ. Μαδούρο και έκλεισαν την πρεσβεία τους στο Καράκας το 2019, αφού κατηγόρησαν τον αυταρχικό ηγέτη για εκλογική νοθεία. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση του κ. Μαδούρο επιβάλλοντας κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας και σε ανώτερους αξιωματούχους της χώρας και αναγνωρίζοντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.


Ο Μαδούρο απάντησε στις κυρώσεις ζητώντας οικονομική και διπλωματική βοήθεια από τη Ρωσία, καθώς και από το Ιράν και την Κίνα. Οι ρωσικές ενεργειακές εταιρείες και τράπεζες έχουν συμβάλει καθοριστικά στο να επιτρέψουν στη Βενεζουέλα να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο, τη μεγαλύτερη πηγή ξένου συναλλάγματος της χώρας, παρά τις κυρώσεις, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, Βενεζουέλας αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στους συμμάχους του Προέδρου Βλαντιμίρ Β. Πούτιν στη Λατινική Αμερική, οι οποίοι πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να γίνουν απειλές για την ασφάλεια εάν βαθύνει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία, σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ που μίλησαν υπό τον όρο. ανωνυμίας για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα πολιτικής.

Καθώς η οικονομία της Ρωσίας καταρρέει, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να προωθήσουν την ατζέντα τους μεταξύ των λατινοαμερικανικών απολυταρχιών που μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν τον κ. Πούτιν ως έναν όλο και πιο αδύναμο σύμμαχο.

Όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άρχισαν να εξετάζουν κυρώσεις στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτόν τον μήνα για να τιμωρήσουν τη χώρα για την καταστροφή που προκλήθηκε στην Ουκρανία, εξέχουσες φωνές που συνδέονται και με τα δύο μεγάλα αμερικανικά πολιτικά κόμματα υπέδειξαν τη Βενεζουέλα ως πιθανό υποκατάστατο."

nytimes

 

Σχόλια