Η Καμάλα Χάρις αύριο στην Πολωνία για να πείσει Πρόεδρο & Πρωθυπουργό να δώσουν MIG-29 απευθείας στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το CNN...

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις θα συζητήσει το ακανθώδες θέμα της παράδοσης MIG-29 στην Ουκρανία, όταν επισκεφθεί την Πολωνία αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πριν από την αναχώρησή της. 

Η επίσκεψη της Χάρις έγινε περίπλοκη, όταν η Πολωνία εξέδωσε μια αιφνιδιαστική δήλωση λέγοντας ότι, θα παραδώσει τα μαχητικά της MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί να τα δώσει απευθείας στην Ουκρανία, μια ιδέα που απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την Ουάσιγκτον

«Υπάρχουν πολλές ιδέες στο τραπέζι. Όπως είδατε από τη δήλωση του Πενταγώνου, κατά την κρίση μας αυτή δεν είναι υλοποιήσιμη, αλλά θέλουμε και σίγουρα ενθαρρύνουμε όλους τους συμμάχους να προωθήσουν ιδέες. Και για να παραμείνουμε σε πολύ στενό συντονισμό σε όλους τους τομείς», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος. 

Ο αξιωματούχος είπε ότι η Χάρις θα εμπλέξει Πολωνούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου και του Πρωθυπουργού, για το θέμα όταν τους συναντήσει την Πέμπτη στη Βαρσοβία. «Είμαστε σε διάλογο με τους Πολωνούς εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με τον καλύτερο τρόπο παροχής ποικίλης βοήθειας ασφαλείας στην Ουκρανία. Και αυτός είναι ένας διάλογος που σίγουρα θα συνεχιστεί και ως μέρος του ταξιδιού του Αντιπροέδρου», είπε ο αξιωματούχος. 

«Αυτή είναι βασική προτεραιότητα για εμάς και για όλους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Και έτσι αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να συζητάμε για το πώς θα επιτύχουμε αυτόν τον πραγματικά σημαντικό στόχο. Αρκετοί άνθρωποι είχαν διάφορες ιδέες και πιστεύουμε ότι όλες αξίζουν να συζητηθούν και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Διαβάστε το ιστορικό του σήριαλ της διάθεσης των Πολωνικών MIG-29 στην Ουκρανία 

Σημερινή διάψευση του γραφείου του πρωθυπουργού της Πολωνίας για διάθεση MIG-29 στην Ουκρανία

Η Πολωνία έτοιμη να διαθέσει όλα τα MIG-29 της στις ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση Πολωνίας για διάθεση MIG-29-ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιδιώκουν να αποφύγουν καθαρή σύγκρουση με Ρωσία

 

Σχόλια