Οι Ουκρανοί κατασκεύασαν drone που ρίχνει βόμβες μολότοφ-Οι ρώσοι επιτίθενται με drone καμικάζι (βίντεο)

Ο στρατός της Ουκρανίας ανέπτυξε ένα drone για να ρίχνει βόμβες μολότοφ στους εχθρούς και ένα από τα όπλα που έγιναν μπουκάλια μπύρας εξαπολύθηκε την Πέμπτη.

Το μικρό ιπτάμενο drone αναπτύχθηκε από τις Ουκρανικές Δυνάμεις  Άμυνας και φαίνεται να έχει τέσσερις λεπίδες. Η κεντρική του κονσόλα έχει ένα σημείο για να συγκρατεί τη βόμβα μολότοφ οριζόντια προτού αυτή αναπτυχθεί εξ αποστάσεως.

Φωτογραφίες την Πέμπτη απαθανάτισαν το drone να ρίχνει ένα μπουκάλι μπύρα Chernihivske στο Κίεβο...

Καθημερινά οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τις δυνάμεις εισβολής του Κρεμλίνου.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο ζυθοποιείο Pravda στο Lviv , αποφάσισαν να στραφούν στην παραγωγή των βομβών βενζίνης εν αναμονή μιας περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου.

 

Την ίδια στιγμή...

Ρωσικό drone καμικάζι, το KUB , που κατασκευάζει η εταιρεία Zala (Kalashnikov),  κατερρίφθη στο Κίεβο. Το KUB αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 80 μιλίων και φέρει εκρηκτικά βάρους 3,5 κιλών.


Ίπταται και μετά τον εντοπισμό στόχου εκτελεί βύθιση εναντίον του. Το drone λόγω των χαρακτηριστικών του είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθεί από τα κλασικά radar λόγω του μικρού μεγέθους του.

 

Το συγκεκριμένο drone που καταρρίφθηκε διέθετε εκρηκτική γόμωση με μεταλλικά σφαιρίδια για μεγιστοποίηση απωλειών του εχθρού. Παρόμοια drone, τα Kargu, είχε χρησιμοποιήσει η τουρκία στην Λιβύη

Σχόλια