CNN:Δημιουργήθηκε στρατηγικός χερσαίος διάδρομος μεταξύ Κριμαίας-Ντονμπάς ισχυρίζονται τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης


Ένας χερσαίος διάδρομος έχει δημιουργηθεί μεταξύ Κριμαίας και Ντονμπάς, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. 

Στην έκθεσή του, το πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε τον αντιπρόεδρο της Κριμαίας Γκεόργκι Μουράντοφ, ο οποίος είναι Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Το CNN δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με το RIA, ο διάδρομος παρέχει μια στρατηγική διαδρομή που συνδέει την Κριμαία με τη Μαριούπολη, η οποία επί του παρόντος περιβάλλεται από ρωσικά και υποστηριζόμενα από τη Ρωσία αυτονομιστικά στρατεύματα. 

Ο χερσαίος διάδρομος θα επιτρέψει στα στρατεύματα στην Κριμαία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR), καθώς και στις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία πρόσβαση σε πόλεις-κλειδιά κατά μήκος της Αζοφικής Θάλασσας. Η έκθεση RIA την αποκάλεσε επίσης «σημαντική διαδρομή» για τη σύνδεση της Κριμαίας με την πρωτεύουσα της χαλυβουργίας Μαριούπολη και τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς.

cnn.com

Σχόλια