Ο Μπόρις Τζόνσον συνέκρινε το Brexit με τον αγώνα των Ουκρανών κατά της Ρωσίας!


Σάλο
έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον που παρομοιάζει το Brexit με τον αγώνα του Ουκρανών κατά της ρωσικής εισβολής.


Παρουσία του πρεσβευτή της Ουκρανίας, κατά την διάρκεια συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι το Brexit δείχνει ότι ο βρετανικός λαός αγαπά την ελευθερία με τον ίδιο τρόπο που οι Ουκρανοί μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και ξέρω ότι είναι το ένστικτο των ανθρώπων αυτής της χώρας, όπως και του λαού της Ουκρανίας , να επιλέγουν την ελευθερία, κάθε φορά. Μπορώ να σας δώσω μερικά διάσημα πρόσφατα παραδείγματα. Όταν ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ του Brexit, σε τόσο μεγάλους, μεγάλους αριθμούς, δεν πιστεύω ότι ήταν επειδή ήταν εχθρικοί προς τους ξένους. Είναι επειδή ήθελαν να είναι ελεύθεροι να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και για να μπορεί αυτή η χώρα να αυτοδιοικείται».

Όπως αναμενόταν τα σχόλια του χαρακτηρίσθηκαν κακόγουστα από αντιπολίτευση και πολιτικούς σχολιαστές.

«Πρόκειται για τελείως διεστραμμένο επιχείρημα», δήλωσε ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Κρις Μπράιαντ. «Η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι λαοί της Γαλλίας και της Ισπανίας είναι επίσης ελεύθεροι».

Σχόλια