Ζελένσκι : "Είναι πολύ σοβαρό δεν είμαι σε ταινία...Θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας ζωντανά. Νομίζω ότι είναι δίκαιο"


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν να δώσει ένα ισχυρό και «χρήσιμο» μήνυμα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο CNN και το Reuters από το καταφύγιο στο Κίεβο. ηγείται της απάντησης του στρατού του. 

«Είναι πολύ σοβαρό... Δεν είμαι σε ταινία», είπε ο Ζελένσκι, πρώην ηθοποιός κωμωδίας, στο CNN. "Δεν είμαι εικονικός, νομίζω ότι η Ουκρανία είναι εικονική... Η Ουκρανία είναι η καρδιά της Ευρώπης και τώρα νομίζω ότι η Ευρώπη βλέπει ότι η Ουκρανία είναι κάτι το ιδιαίτερο για αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό ο κόσμος δεν μπορεί να χάσει αυτό το κάτι ξεχωριστό. " 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε νωρίτερα η προστασία της πρωτεύουσας της χώρας, Κιέβου, είναι η «βασική προτεραιότητα» για το κράτος. «Αγωνιζόμαστε μόνο για τη γη μας και την ελευθερία μας», είπε ο Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, με αποτέλεσμα ο μεταφραστής της ΕΕ στην αγγλική γλώσσα να πνιγεί από συναισθήματα. «Θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας ζωντανά. Νομίζω ότι είναι δίκαιο». "Παλεύουμε για τη ζωή μας... Παλεύουμε για την επιβίωση. Αυτό είναι το υψηλότερο κίνητρό μας", είπε ο Ζελένσκι. «Αλλά παλεύουμε επίσης για να είμαστε ισότιμα ​​μέλη της Ευρώπης», πρόσθεσε. 

«Πιστεύω ότι σήμερα δείχνουμε σε όλους ότι ακριβώς είμαστε». Ο Ζελένσκι ζήτησε να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ με ταχεία διαδικασία τη Δευτέρα.

Σχόλια