Και οι δύο πλευρές συζητούν πιθανή συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι...


Η ρωσική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε δύο βήματα για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης προς την Ουκρανία, μετά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Το RIA, επικαλούμενο τη ρωσική αντιπροσωπεία, είπε ότι τα βήματα περιελάμβαναν «δραστική μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνιχίφ», καθώς και τη δυνατότητα συνάντησης μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ταυτόχρονα με τη μονογραφή συμφωνίας των Υπουργών Εξωτερικών και των δύο χωρών. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «εποικοδομητικές», ανέφερε το RIA. 

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Mykhailo Podolyak είπε ότι σημειώθηκε αρκετή πρόοδος κατά τις συνομιλίες, μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη ώστε να επιτραπεί η συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι. 

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη μετά τις συνομιλίες που ολοκληρώθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών την Τρίτη, ο Ποντόλιακ είπε ότι υπάρχει πλέον «πιθανότητα» να συναντηθούν οι δύο πρόεδροι. «Έχουμε ετοιμάσει έγγραφα που επιτρέπουν στους προέδρους να συναντηθούν σε διμερή βάση», είπε.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών «θα συνεχιστούν διαδικτυακά 24 ώρες το 24ωρο», είπε ο Ποντόλιακ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται «σαφή νομική διατύπωση». " Η ρωσική αντιπροσωπεία είναι εποικοδομητική και συνειδητοποιημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι εύκολες. Είναι πολύ δύσκολες. Όμως η ρωσική πλευρά δίνει προσοχή στις ρωσικές προτάσεις, στις προτάσεις της Ουκρανίας", πρόσθεσε.

Σχόλια