Η Ρωσία λέει ότι θα «μειώσει δραστικά» τη στρατιωτική επίθεση στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ-Πάμε για εκτόνωση;


Η Μόσχα λέει ότι «θα μειώσει δραστικά τη στρατιωτική δραστηριότητα» σε δύο μέτωπα - το Κίεβο και το Τσερνιχίφ - σύμφωνα με το κανάλι Telegram του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν επιβεβαίωσε ότι «θα μειώσει ριζικά, κατά καιρούς, τη στρατιωτική δραστηριότητα», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης RIA. Η κίνηση ακολουθεί τις συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη. 

 «Λόγω του γεγονότος ότι οι διαπραγματεύσεις για την προετοιμασία συμφωνίας για την ουδετερότητα και το μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, καθώς και για την παροχή εγγυήσεων ασφάλειας στην Ουκρανία, προχωρούν στην πράξη, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση , από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και για την επίτευξη του απώτερου στόχου της συμφωνίας για την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, ελήφθη απόφαση για ριζική, κατά διαστήματα, μείωση στρατιωτική δραστηριότητα στην κατεύθυνση του Κιέβου και του Τσερνίγοφ», είπε ο Φόμιν στους δημοσιογράφους. 

 Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι «ορισμένες μονάδες» του ρωσικού στρατού αποσύρονται από τα μέτωπα των μαχών στην πρωτεύουσα, Κίεβο, και από τη βόρεια πόλη Τσερνιχίφ. «Ο Ρώσος εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο της επιθετικής του επιχείρησης», ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση του Facebook την Τρίτη. Ωστόσο, προειδοποίησε για «υψηλό κίνδυνο» επίθεσης ρωσικών στρατευμάτων σε στρατιωτική και πολιτική υποδομή. 


Σχόλια